ניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - רשלנות רפואית

02/05/2016 | 00:54 | מאת: הילה

שלום אשמח לדעת האם הרופא המיילד יכול להחליט מתי לשלוח אותי לקיסרי גם אם אני לא רוצה..? ואם נשקפת לעובר סכנת חיים מיידית ואני מסרבת לקיסרי, גם במחיר של לאבד את התינוק שלי, עדיין הרופא יכול לכפות עליי קיסרי?

הילה שלום רב, החוק בישראל לא מתייחס מפורשות לזכותו של הרופא לסרב להעניק טיפול, אך התייחסויות שונות לנושא מופיעות בכללי האתיקה של ההסתדרות הרפואית ובחוקים שונים שנחקקו בשנים האחרונות. ישנם מספר מקרים שהגיעו לפתחו של בית המשפט וכל מקרה נדון לגופו של עניין. קיים נייר עמדה של ההסתדרות הרפואית בישראל הקובע את הגבולות החובה בטיפול הרפואי ואת הנסיבות שבהן רשאי הרופא לסרב לתת טיפול רפואי לבקשת המטופל. להלן נייר העמדה: • טיפול רפואי מיטבי מבוסס על שותפות מלאה של המטופל והרופא כאחת. • חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק זכויות החולה מקנים למטופל את החופש לבחור את חלופות הטיפול הרפואי שיקבל. • זכות זו אינה מוחלטת, והיא מוגבלת. • על הרופא לא מוטלת חובה אתית או משפטית לבצע כל דרישה של המטופל, למעט טיפולים דחופים מצילי חיים. • רופא חייב לסרב לבקשת המטופל לקבל טיפול רפואי הנוגד את חוקי המדינה. • רופא רשאי לסרב לבקשת מטופל לקבלת טיפול רפואי, אם טיפול זה נוגד את עמדתו המקצועית או את מצפונו. • על הרופא לנסות ולהניא מטופל מקבלת טיפול שאין לו, לדעת הרופא, הצדקה רפואית. • בחינת בקשתו של המטופל תיעשה על ידי הרופא באופן מקצועי, ללא כל שיקול זר. • חופש הבחירה של הרופא שלא לתת טיפול ללא הצדקה רפואית משמר את האוטונומיה והיושרה המקצועית שלו.

מנהל פורום הריון ולידה - רשלנות רפואית