לא אבחנו התחלה של היפרדות שילייה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - רשלנות רפואית

26/05/2016 | 18:28 | מאת: שירה

שלום, בהריון עם בני השני אושפזתי בשבוע 27 עם צירים מוקדמים. קיבלתי זריקה להבשלת ריאות וכדור להפסקת הצירים. באולטרסאונד נראו "לאקונות" בשילייה כפי שהגדירו זאת הרופאים ולמרות שהטכנאית אולטרסאונד )הצעירה והחדשה יש לציין( שאלה האם לרשום חשד להיפרדות שילייה, הרופא החליט שזה שום דבר ואפילו אין צורך להיות במעקב בעניין. כאמור, שוחררתי עם המלצה לשמירת הריון )בגלל הצירים המוקדמים( ותו לא. אפילו לא שמירה בשכיבה... שלא לדבר על שמירה בבי"ח. 4 ימים לאחר השחרור... הייתה לה היפרדות שילייה מלאה מלווה בדימום מאסיבי מאוד. הוכנסתי לניתוח קיסרי חירום שבסופו נולד פג בשבוע 28 במשקל של 1100 גרם. היה מאושפז חודשיים בפגייה. כיום בן 5 חודשים. אנחנו נמצאים במעקב של כל דבר אפשרי מן הסתם. כרגע הכל תקין יחסית )טפו טפו(. האם כדאי לתבוע בתיק זה בגין רשלנות רפואית?? יש לציין שהנזק הנפשי במקרה זה גם גדול מאוד

שירה שלום רב., יש להפנות התיק הרפואי למומחה בתחום המיילדות על מנת שיבחן ההתרשלות וכן יש לבצע מעקב אחר הנזק שארע לך ולבנך.,

מנהל פורום הריון ולידה - רשלנות רפואית