השתלה ממוחשבת-התמחות?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים ממוחשבת/דיגיטלית

27/09/2012 | 22:11 | מאת: סיון

שלום ד"ר מיכאלי האם לשם ביצוע השתלה ממוחשבת נדרשת התמחות כלשהי או שכל רופא שיניים רשאי לבצע השתלה שכזו והשתלות שיניים בכלל? כיצד אדע האם לרופא השיניים שאצלו אני מתחילה טיפול מספיק נסיון בתחום? אודה על תשובתך

29/09/2012 | 10:46 | מאת: ד"ר אלי מיכאלי

שלום סיון, יש לדעת שאין התמחות ספציפית בהשתלות שיניים וכל רופא שיניים רשאי לבצע השתלות שיניים. כלל לרופא השינייים שמבצע את שתלים ואת השיקום ישנה ראייה כוללת ומקיפה יותר שכן תכליתם של התלים לשאת את השיקום העתידי בצורה הטובה ביותר. במקרים בהם הטיפול מתבצע ע"י שני רופאים זה האחראי על הטיפול הכירורגי וזה האחראי על הטיפול השיקומי, יש צורך בשיתוף פעולה הדוק בניהם בשלב התכנון ובשלב הביצוע, שלעיתים אינו מתקיי בצורה טובה. היתרון של השתלה ממוחשבת שהתכנון הממוחשב מסמתך בראש ובראשונה על השיקום העתידי והוא שלב הכרחי בתכנון, כך שהתוצאה המתקבלת היא אופטימלית. ביחס להתמחותבהשתלות ממוחשבות, לצערי אין כזו. המלצות על רופאים המבצעים השתלות ממוחשבות ניתן למצוא באתר של H A pro שהיא הנציגה בארץ של תוכנת ה SimPlant , התוכה שאיתה ממבוצע התכנון של ההשתלה הממוחשבת.

מנהל פורום רפואת שיניים ממוחשבת/דיגיטלית