רגנרציה מודרכת של העצם

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים ממוחשבת/דיגיטלית

02/05/2013 | 23:14 | מאת: חדווה

קיבלתי הצעת מחיר לטיפול - רגנרציה מודרכת של העצם וגם השתלת עצם עצמית. מה ההבדל בין השניים?? מהו פיזיוגרפט ג'ל?

17/05/2013 | 20:00 | מאת: ד"ר אלי מיכאלי

חדווה שלום, במצבים של חסר בנפח העצם סביב אתר ההשתלה ניתן לבצע טיפול להשלמת נפח העצם החסר. טיפול זה נקרא רגנרציית (או בניית) עצם מודרכת. בטיפול זה משתמשים בעצם שנלקחת מהמטופל עצמו ולעיתים הדבר מצריך ניתוח באזור נוסף וזה החיסרון בשיטה זו.במקרים אחרים ניתן להשתמש בעצם בצורות שונות אבקה גרגירים או ג'ל שעובדה במעבדה וזו לרב עצם ממקור של אדם אחר או בע"ח. בשני המיקרים העצם המושתלת עוברת איחוי ביולוגי עם עצם הלסת באתר ההשתלה וכך מושלם נפח העצם החסר. פזיוגרפט ג/ל הינו אחד מתחליפי העצם סינטטי שעובד במעבדה ומשמש לניתוחים לבניית עצם.

מנהל פורום רפואת שיניים ממוחשבת/דיגיטלית