השתלה ממוחשבת במקום הרמת סינוס

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים ממוחשבת/דיגיטלית

20/09/2012 | 20:23 | מאת: רז

שלום רב, אני זקוקה לשלושה שתלים באזור אחורי עליון.רופאת השיניים שלי המליצה לי על השתלה ממוחשבת כיון שטענה שכך ניתן להמנע מניתוח הרמת סינוס פתוחה. האם אכן ניתן על ידי השתלה ממוחשבת להמנע מניתוח כזה? מהם היתרונות בשיטה זו לעומת ניתוח הרמת סינוס? תודה על תשובתך

24/09/2012 | 13:23 | מאת: ד"ר אלי מיכאלי

רז שלום, אכן לרוב כשמבצעים השתלה ממוחשבת ניתן להמנע מניתוח להרמת סינוס שכן בדרך זו ניתן לשלוט על המיקום המדוייק של השתל.רופא המבצע השתלה רגילה שבה לא ניתן לשלוט במדוייק על מיקום השתל יבחר במיקרים גבוליים לבצע הרמת סינוס. חשוב שתדעי שישנה שיטה אנדוסקופית לביצוע הרמת סינוס גם במיקרים של חסר גדול של עצם. בשיטה זו ההרמה מתבצעת יחד עם ההשתלה ללא צורך בניתוח נוסף וללא תופעות הלוואי המלבות את ניתוח הרמת הסינוס.

מנהל פורום רפואת שיניים ממוחשבת/דיגיטלית