סילוק עששת .

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים ממוחשבת/דיגיטלית

06/10/2020 | 14:02 | מאת: שלי

האם ניתן לסלק עששת משן ללא צורך בביצוע סתימה ? האם אפשרי בלייזר ? למה הכוונה שאומרים נסלק עששת ורק נעקוב?

שלום רב שלי, העששת היא חור בשן. אם יש עששת אז צריך לסלק אותה ולבצע סתימה. החור לא נעלם לבד. בעזרת הלייזר אפשר לסלק עששת קטנה אבל לא כל מכשיר לייזר יכול לעשות זאת (בארץ יש מעט מאוד מכשירי לייזר שיכולים לסלק עששת) אם יש עששת עמוקה, כלומר חור עמוק צריך להרדים את השן ולקדוח, לנקות ולסלק את כל העששת ולבנות את השן מחדש. לסלק את העששת זה לקדוח, לנקות ולעשות סתימה. לעשות מעקב כל 6 חודשים לראות שהכל תקין ולא לחכות עד שיכאב השן ואז ללכת לרופא (אם כואב זה בדרך כלל אומר שהעששת/החור מאוד עמוק). הרבה בריאות. בהצלחה, דר עזאת דאהר www.drezdhr.com

מנהל פורום רפואת שיניים ממוחשבת/דיגיטלית