שימור חיות השן

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים ממוחשבת/דיגיטלית

03/10/2020 | 08:19 | מאת: דורון

איך יודעים ששן היא ויטלית ? כאשר יש חור בשן - האם כשהשן ויטלית זה סימן שאינה זקוקה לטיפול שורש? והאם יש טיפול שנועד לשימור חיות השן?

שלום רב דורון, שן ויטאלית היא שן שהעצב שלה תקין היא מגיבה לקור ולחום. אם יש חור בשכבה העליונה של השן שלא מגיע לעצב השן או קרוב לעצב, אז מסלקים את העששת ועושים סתימה, לא צריך לעשות טיפול שורש. אבל אם החור עמוק ועצב השן נפגעה אז כן צריך לעשות טיפול שורש לשן. הרבה בריאות. בהצלחה, דר עזאת דאהר www.drezdhr.com

מנהל פורום רפואת שיניים ממוחשבת/דיגיטלית