שתל שהוצא והוכנס במקומו אחרי חודשיים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים ממוחשבת/דיגיטלית

28/12/2019 | 07:43 | מאת: ליאן

דר שלום ותודה מראש, לפני 10 שנים עברתי 7 שתלים למעלה -6 למטה. שתל אחד למעלה בצד שמאל התנדנד והרופאה הוציאה אותו. שלשום כירורג שמגיע אליה ביצע שתל באותו מקום שהוצא השתל או ליד היכן שהיה השתל (לא יודעת בוודאות אחרי חודשיים שהוצא). שאלתי אותו אם זה פגע או נכנס לסינוס וענה לי כי זה היה קרוב מילימטר לסינוס נגע בסינוס ואז היטה אותו ימינה. שזה קרוב ממש. לא מבינה בזה, השאלה שלי אם חלילה זה נגע בסינוס או עשה חור עם המקדחה בתוך הסינוס, האם יכול לקרות לי נזק בנשימה או הנחיר בצד שמאל שנעשה השתל יהיה סתום לנשימה, אני יומיים אחרי השתל עדין כואב קצת המקום ומרגישה קשה לנשום בנחיר השמאלי. זה יעבור!? חלילה וחס ונעשה נזק יכול לקרות משהו? תודה רבההה על תשובתך. ליאן

שלום רב ליאן, יש לדעת את סיבת אובדן השתל ולמה נכשלה ההשתלה. האם היה דלקת סביב השתל? האם נעשה צילומים כשהשתל התנדנד? האם נעשה צילום אחרי שהוציאו את השתל? וגם שלשום האם נעשה צילום אחרי ההשתלה? תעלות הסינוס המקסלארי הן שני חללים מלאים אוויר בצד שמאל ובצד ימין. יש מימברנה עדינה מאוד שהיה "שומרת" על סינוס בריא. אחד הסיבוכים של הניתוח זה פגיעה בסינוס. אם השתל פגע עד 1ממ ברקמה הקשה של הסינוס אך לא קרע את המימברנה אז את מרגישה כאילו שיש משהו זר, משהו לא נעים, כאילו לחץ כזה בתעלה ואפילו אחרי ההשתלה זה יכול לדמם דרך האף ליום יומיים וזה עובר. אבל אם השתל ממש נכנס בחלל והמימברה נקרעה, אז יש סיכוי לזיהום אשר עשוי לחייב טיפול כירורגי נוסף והעלול לגרום לצורך בסילוק מלא או חלקי של שתל העצם ואו השתלים. אם אחרי שבועיים שלושה מצבך לא השתפר, יש לך עדיין בעיות נשימה ולא מרגישה טוב, אז צריך לפנות לרופא שיבדוק את השתל ואולי אפילו גם שהוא או היא תפנה אותך לרופא אף אוזן גרון לבדוק את חלל הסינוס. לכל מטופל שיש לו שיקום על גבי שתלים חשוב מאוד לשמור על היגיינת חלל פה מצוינת, ולבצע ביקורות. אחרי הניתוח: - חל איסור על שתית אלכוהול ועישון במשך השבוע הראשון. - רצוי לא לקנח את האף למשך חודש ימיים. קינוח של האף יוצר לחץ חזק מאוד בחלל הסינוס ועלול לפגוע או לקרוע את המימברנה של הסינוס. - במידה ומתעטשים, יש לעשות זאת עם פה פתוח. - אין לבצע פעולות שעלולות להעלות את הלחץ בסינוס למשך חודש כגון : ניפוח בלונים וניגון בכלי נשיפה. - מומלץ לא לכופף את הראש, אלא לכופף את הברכיים בלבד. - אין לנסוע למקומות גבוהים או נמוכים בהם יש הפרשי לחץ. - אין לטוס או לצלול במשך חודש ימים. - יש להימנע מפעילות גופנית למשך שלושה שבועות. - בתקופה הקרובה רצוי לישון בראש מורם בזווית של מעל 45 מעלות. בהצלחה , תרגישי טוב ד"ר עזאת דאהר www.drezdhr.com

מנהל פורום רפואת שיניים ממוחשבת/דיגיטלית