סתימה לבנה שאלה בנושא

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים ממוחשבת/דיגיטלית

28/10/2019 | 15:54 | מאת: נועם

שלום רב קראתי שסתימה לבנה מכילה חומר בשם ביספנול A אשר במחקרים הראו תוצאות שלילית בילדים (השפעה נפשית הכוללת חרדות ודכאון מוגבר) האם ההשפעה זהה על מבוגרים?

שלום רב נועם, שאלה מצוינת! זה היה לפני כ 8 שנים. לחברות שמייצרים את הסתימות הלבנות יש הרבה תקנים ממשרד הבריאות שהם חייבים לעמוד בהם כדי לייצר את החומרים! היום הטכנולוגיה התפתחה והרכבת החומרים השתנתה לטובה, ולפי מחקרים נוספים הראו שהשפעת ביספנול על ילדים אינה מוכחת ואין על מה לדבר גם אצל המבוגרים. להיום אין תחליף לסתימה לבנה. בהצלחה, דר' עזאת דאהר

מנהל פורום רפואת שיניים ממוחשבת/דיגיטלית