צילום פנורמי, עניין הכיסויים בצילום וקשריות בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים ממוחשבת/דיגיטלית

18/10/2019 | 04:33 | מאת: אברהם

שלום האם קיים צורך בלבוש הגנה,כמו סינר או כיסוי עופרת, בזמן צילום פנורמי לשיניים? [בעמידה] במידה ומצלמים ללא הכיסויים האלה, מהן ההשלכות האפשריות, על הבריאות? כמה קרינה נפלטת בצילום זה? אם קיימות קשריות 0.9 0.7 בבלוטת התריס, הן יושפעו מהקרינה?האם צמיחתן תזורז כתוצאה מהקרינה הזו?

שלום רב אברהם, יש שאלה דומה שנענתה על ידי אנשי מקצוע מוסמכים המומחים בקרינה והשפעותיה. הנה קצת מידע רלוונטי: "שאלה: לאחרונה היו לי צילום פנורמי לשיניים והמפעיל שכח להניח עליי את סינר העופרת. האם זו בעיה? תשובה ממוחה קרינה : השימוש בסינר העופרת להגנה על המטופל שעבר בדיקה רדיוגרפית לשיניים הומלץ לפני כחמישים שנה, כשהציוד היה גס ולא מרוכז. הסיבה לכך היא שקרינת הרנטגן לא הוגבלה לאזור שצריך טיפול, הקרינה לא סוננה וסרט הרנטגן היה מאוד איטי, וגרם לחשיפות קרינה פי 10 עד מאה ממה שמקבלים היום. כאשר הטכנולוגיה הנוכחית מפחיתה את חשיפת הקרינה באופן משמעותי והקרן מוגבלת רק לאזור המעניין, אין מעט הבדלים במידה במינון גוף מלא בין אם משתמשים בסינר עופרת או לא, זה לא נורא אך עדיף להשתמש בסינר עופרת במיוחד כאשר המטופל יצטרך ליותר מצילום אחד בזמן קצר. אני טכנאי רדיולוגי, ולא הייתי מבזבז את זמני בגלל זה, אין מה לדאוג..." בהצלחה, דר' עזאת דאהר

מנהל פורום רפואת שיניים ממוחשבת/דיגיטלית