האם יש הקשר גנטי?

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

09/09/2002 | 14:25 | מאת: יעל

בהרטבת לילה? אחי הרטיבו עד גילאים מאוחרים (אני לא)גם אח של בעלי, ילדיה של אחותי גם כן, ותמיד רעדתי שמא התופעה תחזור אצלי, אבל לא, ילדי הפסיקו להרטיב לכל היאוחר בגיל 3, האם יש בכל זאת יש סיבות גנטיות?(שיכולות לצוץ אצל נכדי למשל כשיבואו לעולם? ) או שמא לא

יעל שלום רב, בהרטבת לילה קיים קשר תורשתי מובהק. מבין כלל המרטיבים בקרב 75% קיים סיפור משפחתי תורשתי. עוד אציין כי: אם שני ההורים הרטיבו - הסיכוי של כל אחד מילדיהם להרטיב הוא 75% אם אחד ההורים הרטיב - הסיכוי של כל אחד מילדיו להרטיב הוא 45% אם אף אחד מן ההורים לא סבל מהרטבת לילה - עדיין לכל אחד מילדיהם קיים סיכוי של 15% להרטיב. כלומר, יעל, ניתן לדעת את הסבירות אך ודאי שלא ניתן לדעת בוודאות. מעבר לכך, גם אם קיימת התופעה יש כיום טיפולים יעילים ובטוחים המאפשרים התמודדות וגמילה. בברכת בריאות לך ולמשפחך.

מנהל פורום הרטבת לילה