הרטבת לילה

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

09/09/2002 | 12:40 | מאת: יהודית

ביתי בת 10.5 מרטיבה עדין כל לילה, ניסיתי את שיטת הפעמון וללא הצלחה, לפני כשבועיים התחלתי טיפול במינירין, לפי הרופא ביתי אמורה לא להרטיב, בפועל היא קמה יבשה יומיים, יום רטובה (בממוצע) שאלתי היא, מה ניתן לעשות והאם התרופה ממכרת

09/09/2002 | 14:26 | מאת: יעל

עשיתם בדיקה לתולעים בבטן? לפעמים זה גורם להרטבה, וניתן לניטרול מידית.

10/09/2002 | 12:11 | מאת: יה

לא עשינו, פעם ראשונה שאני שומעת שיש קשר בין תולעים לבין הרטבה.תודה על הטיפ

יהודית שלום רב, קודם כל אציין כי ברוב המקרים אין קשר בין הרטבת לילה לבין תולעים. עם זאת לעיתים קיים קשר בין עצירות לבין הרטבת לילה או בין אי שליטה בצואה לבין הרטבת לילה. לגבי טיפול בתכשיר מינירין, באופן חד-משמעי המינירין לא ממכר. מדובר בתרופה ותיקה ונפוצה מאוד הנמצאת בשימוש לטיפול בהרטבת לילה כבר למעלה מ- 15 שנים בארץ וברחבי העולם כולו. התרופה נחשבת לבטוחה מאוד וניתן להשתמש בה, במידת הצורך, גם לפרקי זמן ארוכים (שנה ויותר). שימוש במינירין מחייב הגבלה אחת בלבד - הגבלת נוזלים כשעה לפני הלקיחה ובמשך 8 שעות לאחר מכן. (מכיון שלוקחים התכשיר לפני השינה ברוב המקרים אין הדבר מהווה בעיה) על פי תיאורך יש שיפור (ירידה) במספר הלילות הרטובים אולם אין יובש מוחלט בזמן הטיפול. כלומר, יש הצלחה טיפולית אם כי לא מלאה. הדברים שניתן לעשות הם: 1. לבדוק האם הילדה נוטלת נכון את התכשיר (לדוגמא אם היא משתמשת בצורת המתן ספריי לאף האם כל החומר נספג?) 2. לשנות את צורת המתן מספריי אפי לטבליות או להיפך. 3. הגדלת מינון התכשיר (בתחילת הטיפול יש להתאים באופן אינדיבידואלי את מינון התכשיר למטופל) 4. שילוב טיפול במינירין עם טיפול נוסף עפ"י הצורך. מומלץ אם כן שתתיעצי עם הרופא המטפל. בהצלחה

17/09/2002 | 09:36 | מאת: יהודית

תודה רבה, עזרת לי מאוד

28/11/2002 | 04:24 | מאת: מישהו בן 16

אני בן 16 ואני מרטיב בלילה השתמשתי בהרבה דברים: 1-מכשיר אזעקה 2-ספריי לאף 3-טבליות אני כבר בן 16 ולא יודע מה עלי לעשות? אם אני יכול לקבל עצה אז תודה רבה שלום רב.

05/10/2002 | 06:44 | מאת: ד"ר יהודה פינקלשטין

שלום רב, סיבה נפוצה להרטבה לילית היא מאמץ נשימתי בשינה. נחרה ודום-נשימה חסימתי בשינה מהוים גורם חשוב להרטבה לילית. במידה ובתך נושמת פה ונוחרת בשינה יש לפתור את הבעיה לאלתר. לצורך זאת נחוץ מומחה ברפואת אף, אוזן וגרון. בברכה ד"ר יהודה פינקלשטין

מנהל פורום הרטבת לילה