"פיפי כל ליילה"

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

26/09/2002 | 13:55 | מאת: זהבה

שלום רב, אני אמא לבת בת 12 ובן בן שלוש וחודשיים. בני נגמל מטיטולים בגיל לפני כחצי שנה במשך היום. בכל לילה הוא משתין במיטה ניסינו להעיר אותו תוך כדי שינה בשעה מסויימת וגם לא בשעה מסויימת בכדי להשתין אך ברוב המקרים הוא לא מסכים לקום או להיישב בסיר ולאחר כשעה או יותר הוא משתין במיטה. ברצוני לציין שהפחתנו בכמות השתייה לפני השינה. "איך עושים את זה" ? איך גומלים אותו גם בלילה? אמרו לי להחזיר לו טיטול לליילה אך אני מאוד חוששת שאחרי חצי שנה ללא טיטולים כלל הוא מאוד יתבלבל ואולי אפילו ירגיש איזה כישלון במידה ואחזיר לו את הטיטול לליילה. החשש העיקרי שלי הוא שהחורף קרוב מאוד ועז לא תהייה לי ברירה אלא להחזיר לו טיטול לליילה !!! לתשובתך המהירה אודה מאוד !!!

03/10/2002 | 14:57 | מאת: זהבה

3.10.02 שלום רב, אנא תשובתך ! בתודה מראש

זהבה שלום, הרטבת לילה מוגדרת כתופעה/בעיה מגילאי 5 ומעלה. כך שללא ספק הבן שלך עדיין צעיר מאוד בכדי שנגדיר את מצבו כבעייתי או "לא נורמלי". למעשה כ- 50% מהילדים בגיל זה עדיין לא השיגו שליטה מלאה על פעילות השלפוחית. רק לידיעה סדר השגת השליטה על הצרכים הוא כזה: ראשית מושגת שליטה על הטלת הצואה (קודם בלילה ואח"כ בבוקר) ולאחר מכן מושגת שליטה על הטלת השתן (קודם ביום ואח"כ בלילה). כך שלמעשה השגת שליטה של שתן לילי הינו השלב האחרון. לגבי גמילה מטיטולים השיטות הן שונות ומגוונות. רק חשוב לציין כי עצם השימוש בטיטול לשנת הלילה אין בו משום עיכוב בהשגת גמילה. זהו אמצעי התמודדות בלבד. אלא אם כן בנך מתנגד לשימוש בטיטול, במקרה כזה לא כדאי להכריח אותו. בשלב זה ובגילו הצעיר האמצעים שניתן להשתמש לשם גמילה הם התנהגותיים כגון: שיחות להגברת המוטיבציה, שיחות הסבר אודות התופעה, סימון בלוחות מעקב לילה יבש או לילה רטוב, הגבלת שתייה כשעתיים לפני שהילד הולך לישון, הימנעות ממשקאות משתנים בשעות הערב (תה, קפה, קולה, שוקו, שוקולד). בהצלחה וכל טוב

מנהל פורום הרטבת לילה