טיטולים להרטבת לילה

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

24/09/2002 | 17:23 | מאת: צדוק

לד"ר פומרנץ שלום בני בן 7, מרטיב כמעת בכל לילה, האים שימוש בטיטולים עד למציאת טיפול מתאים וגמילה יכול להפריע לטיפול . ניסינו פעמון , זה לא עזר הוא יושן חזק מידי ולא מתעורר אנחנו מנסים שיטת פאולה ללא הצלחה ניכרת היום הוא מתעורר בגלל שהוא רטוב אבל רק כעבור שעה או שעתים. אני אשמח לקבל את חוות דעתך בקשר לטיטולים תודה צדוק

צדוק שלום רב, לגבי השימוש בטיטולים להרטבת לילה - הטיטולים אינם מסייעים בגמילה מן התופעה. הם אף אינם גורמים לכך שהילד ימשיך להרטיב; השימוש בטיטולים מהווה "אמצעי נקיון" בלבד החוסך את הכביסות המרובות כמו גם את ריח השתן. עם זאת, במידה והילד מתנגד לשימוש בטיטולים (ידוע כי ילדים בוגרים בד"כ מתנגדים) אסור להכריח אותו להשתמש בהם. ובכל מקרה, עם טיטולים או בלעדיהם, חשוב לפנות לטיפול. במקרים בהם הטיפול ההתנהגותי אינו מצליח, כפי שציינת, מומלץ לפנות לטיפול תרופתי במינירין. מומלץ אם כן לפנות לרופא מומחה בתחום הרטבת לילה לשם אבחון הסיבות בגללן הילד מרטיב ומתן טיפול בהתאם לכך. לקבלת מידע אודות רופאים במסגרת קופות החולים ניתן לפנות למרכז מידע בטלפון מספר 1-800-505-900 בהצלחה

מנהל פורום הרטבת לילה