ילד מרטיב

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

24/09/2002 | 09:55 | מאת: ניקי

שלום, בני בן עשר והוא מרטיב. לא קבוע, רק כאשר הוא חולם משהו רע. אם הוא לא מעיר אותי בלילה שהיה לו חלום רע בבוקר אני מגלה... מה לעשות? כיצד לטפל? תודה מראש ניקי

ניקי שלום רב, לא מסרת מספיק פרטים. למשל, האם התופעה שאת מתארת קיימת מאז ומתמיד או שמא רק בתקופה האחרונה? אם התופעה קיימת מאז ומתמיד כנראה שמדובר בהרטבת לילה ראשונית. אם התופעה קיימת רק בתקופה מסוימת כדאי בשלב ראשון לשלול סיבה התנהגותית-נפשית לכך. מהי הסיבה לאותם חלומות רעים שאת מציינת? הרטבת לילה מוגדרת כהטלת שתן בלתי-רצונית בילדים בגילאי 5 שנים ומעלה המרטיבים לפחות פעמיים בשבוע. מקורות אחרים בספרות הרפואית מציינים שכיחות של "לפחות 3-2 פעמים בחודש". השינה העמוקה שאת מתארת (הילד לא מתעורר בלילה לנוכח ההרטבה אלא רק בבוקר) עשויה לרמז על ליקוי תפקודי גופני האופייני מאוד להרטבת לילה. מומלץ אם כן לפנות לרופא. בהצלחה וחג שמח

26/09/2002 | 10:16 | מאת: ניקי

שלום הילד אינו יושן שינה עמוקה והוא מתעורר. רק שאני מגלה בבוקר שהרטיב. הילד אינו בסובל מבעיה גופני ואני תוהה אם להתחיל בטיפול או לא. התופעה קיימת מאז מות אביו . (כ-5 שנים) דברתי עם פסיכולוגית שאמרה שבני ילד רגיש ואין צורך לעשות טיפול כי ההרטבה מקסימם פעם ב-3 שבועת. ניקי

מנהל פורום הרטבת לילה