בת כמעט 6

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

26/06/2003 | 12:02 | מאת: יעל

שלום ד"ר, ביתי בת 8/12 5 ומרטיבה בלילה. מאז ששנגמלה היו תקופות בהם לא הרטיבה כל לילה אך עתה מרטיבה כל לילה. כאשר אני לוקחת אותה בלילה לשרותים, היא אינה מרטיבה אותו לילה, בד"כ. יש לציין שכאשר בעלי ואני היינו בחו"ל ומשך שבוע היתה עם הסבתא (בביתינו) לא הרטיבה כלל וכאשר חזרנו שבה להרטיב. בלילה, היא מתעוררת מיד לאחר ההרטבה ומבקשת להחליף לה בגדים, דבר שאני עושה. לפי מיטב ידיעתי בקופ"ח מכבי אליה אנו שייכים לא מטפלים בפעמונים עד גיל 6 (הנכון?). היא לא אוהבת את הרחצה בבוקר, מה גם שלאחר לילה הרטבה הגוף מגרד לה מה שמפריע לה מאוד. היא עולה לכתה א בספטמבר הקרוב (ובאוקטובר בת 6) והיא מתנהגת לעיתים בבגרות ולעיתים נצמדת אלי בילדותיות מה. לפי הרגשתי יש לה את היכולת להתאפק לפחות בחלק מהלילות, ולמרות שאנחנו מדברים על המנעות מהרטבה, ואין כעס בנושא, המצב לא משתפר. מה אתה מציע לנו לעשות? תודה, יעל

שלום בתך כמעט בת 6 שנים סובלת מהרטבת לילה. אינה מרטיבה כל לילה ומתעוררת לאחר מתן שתן. עובדה זו מצביעה על כך שיש סיכוי טוב לכך שהילדה תפסיק להרטיב לאחר טיפול לא ארוך. לדעתי ניתן לברר את הגורם להרטבה בגיל זה וניתן לטפל בה במסגרת הקופת חולים שלך ( בכל צורות הטיפול). את יכולה לפנות לסניף מכבי כ"ס או רמת השרון - ואני אנסה לעזור לך. בכבוד רב דר פומרנץ

מנהל פורום הרטבת לילה