בנים מרטיבים

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

21/09/2002 | 10:20 | מאת: רחל

שלום רב, אני אמא לשלושה בנים . אחד(הבכור) כבר התחתן. הבעיות הם עם שני הבנים הקטנים 14 ו10 שניהם מרטיבים בלילה. עשינו כל בדיקה שהרופאים אמרו והכל תקין. פניתי לפסיכולוג שאמר שהבן הגדול זקוק לטיפול פסיכולוגי ואכן מצבו השתפר. אני נואשת, אני לא יודעת מה לעשות עם בני הקטן. טפלנו בו עם זמזם. אני לא רוצה לעשות לו טיפול תרופות. מה לעשות? בתודה רחל

רחל שלום רב, הטיפולים המוכרים כיעילים ובטוחים להרטבת לילה הם הטיפולים ההתנהגותים והטיפולים התרופתיים. גם לפי ארגון הבריאות העולמי, טיפול הבחירה בהרטבת לילה צריך להיות או באמצעות פעמונית או שימוש בתכשיר מינירין או שילוב בין השיטות. ודאי שקיימים טיפולים נוספים במסגרת הרפואה האלטרנטיבית, שיטת פאולה, היפנוזה ועוד ועוד. אולם, לגבי אף אחת משיטות אלו אין נסיון ארוך טווח או מחקרים מבוקרים אודות האופן בו הם משפיעים (או לא משפיעים), בטיחותם וכיו"ב. הטיפול התרופתי במינירין למשל בטוח בהחלט, לתכשיר אין כמעט תופעות לוואי, השפעתו מיידית והוא מהווה פתרון דיסקרטי בהחלט המאפשר גם לינה מחוץ לבית מבלי שאף אחד ידע על התופעה (בנגוד לפעמונית למשל). במקרה שאת מתארת, ילדים בוגרים, דווקא הטיפול התרופתי נפוץ. אוכל עוד להוסיף כי במקרים מסויימים גם אם קיימת בעיה פסיכולוגית, היא לא בהכרח מהווה את הגורם היחיד להרטבה (ברור למשל שקיים גם גורם משפחתי אצלכם) ולעיתים יש צורך בשילוב טיפול להרטבה במקביל לייעוץ אצל פסיכולוג. אך כמובן, כל מקרה נבדק לגופו. אני ממליץ כי תפנו לרופא מומחה לטיפול בהרטבת לילה על מנת לאבחן מהם הסיבות להרטבה, מהם הליקויים התפקודיים הגורמים לתופעה, ובהתאם לכך ניתן יהיה להמליץ על טיפול יעיל. בהצלחה

05/10/2002 | 06:40 | מאת: ד"ר יהודה פינקלשטין

שלום רב, סיבה נפוצה להרטבה לילית היא מאמץ נשימתי בשינה. נחרה ודום-נשימה חסימתי בשינה מהוים גורם חשוב להרטבה לילית. במידה ובניך נושמי פה ונוחרים בשינה יש לפתור את הבעיה לאלתר. לצורך זאת נחוץ מומחה ברפואת אף, אוזן וגרון. בברכה ד"ר יהודה פינקלשטין

מנהל פורום הרטבת לילה