הרטבת לילה -ילדה בת 8

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

10/12/2014 | 22:03 | מאת: מיכל

בתי בת 8 מרטיבה בלילות, היא ישנה חזק מאוד ולא מרגישה שהיא עושה פיפי ונשארת עם זה עד הבוקר. היא עשתה בדיקת US של הכליות ודרכי השתן. בתוצאות נכתב בכליה ימנית הודגם גודש קל במערכת מאספת ושופכן עליון ובשמאלית גודש קל במערכת מאספת. למה הכוונה? בנוסף לאחר התרוקנות נכתב שארית שתן בכמות של 44 סמ"ק ללא שינוי בגודש בשתי הכליות. למה הכוונה? ואיזה טיפול מתאים לבעיה זו?

הרטבת לילה נגרמת על ידי מספר גורמים. רוב הסובלים מהרטבה ישנים עמוק מאד. על הממצא בכליה יש לעקוב. שארית שתן מעט גדולה. ממליץ לבצע בירור לתפקוד שלפוחית ולהתחיל טיפול לפי תוצאות הבירור. פרופ פומרנץ 098621860

מנהל פורום הרטבת לילה