יעל

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

21/09/2002 | 09:47 | מאת: טיפול במנרין

שלום. בתי בת 7 מעולם לא נגמלה מהרטבת לילה. פניתי לרופא ילדים והוא הציע לאחר בירור (בדיקת שתן U.S כליות) לפנות ישר לטיפול במנרין. האם כדאי ישר ללכת לטיפול תרופתי בלי לנסות טיפול התנהגותי? תודה מראש.

שלום רב, בהתאם להמלצות ארגון הבריאות העולמי, טיפול הבחירה בהרטבת לילה הוא או טיפול התנהגותי (פעמונית) או טיפול תרופתי (מינירין) או שילוב בין השיטות. כיום, מומלץ לערוך בירור מדוע הילד/ה מרטיב ובהתאם לליקויים התפקודיים בגללם קיימת התופעה, להתאים טיפול. נוסף על כך, ומכיון שמשך זמן הטיפול אורך בממוצע 6 חודשים, חשוב שהטיפול הניתן יתאים לאורח החיים של המשפחה, לציפיות המשפחה וכד' וזאת על מנת שניתן יהיה להתמיד בטיפול לפרק זמן זה. הטיפול ההתנהגותי למשל דורש מוטיבציה רבה הן מצד הילד והן מצד הוריו שכן הוא כרוך בהתעוררות לילית על פני מספר שבועות. לסיכום, אין שום מניעה להתחיל בטיפול תרופתי כאמצעי טיפולי ראשוני. בהצלחה וחג שמח

מנהל פורום הרטבת לילה