שיתוף פעולה בין אחיות - דחוף!!!

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

02/08/2013 | 08:21 | מאת: אריאלה

יש לנו 2 בנות עם חדר משותף. הגדולה כמעט בת 6 והקטנה בת 4. שתיהן ישנו עם תחתול והיו קמות עם תחתול רטוב כל בוקר. בפסח האחרון החלטנו להוריד לשתיהן את התחתול. מהר מאוד הקטנה הפסיקה להרטיב וגם לגדולה היו הצלחות בודדות. אחרי תקופה כזאת שתיהן חזרו להרטיב את המיטה כל לילה. אנחנו מרגישים שהסיבה שהקטנה מרטיבה היא כדי לשתף פעולה עם הגדולה, והגדולה לא צריכה להתאמץ כי ממילא אחותה גם מרטיבה. איך שוברים את מעגל שיתוף הפעולה?

הרטבת לילה נגרמת משילוב של הפרעה ביקיצה תפקוד שלפוחית לא תקין ויצור שתן מוגבר. קיים סיפור משפחתי עם תבנית דומה במשפחות. קשה לשתף פעולה אם היא מרטיבה בחצות בזמן שינה. במידה והיא עירה כן / אבל זה קורה בשינה. מומלץ לברר את הגורם. ניתן לבצע את הבירור במרפאות הרטבה שמנוהלות על ידי רופאים פרופ פומרנץ 09-8621860

מנהל פורום הרטבת לילה