גמילה מחיתולים בלילה

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

21/07/2013 | 08:48 | מאת: ענת

שלום, בתי בת 4. היא גמולה מחיתולים ביום כבר שנתיים ורבע. בקיץ בשנה שעברה התחלנו גמילת לילה, ואחרי כחודשיים, לקראת בוא החורף ועם הרטבה של פעמיים בלילה, חזרנו לחיתול. שלשום התחלנו שוב עם גמילת לילה, לפי בקשתה ומתוך הנחה שהיא כבר גדולה מספיק, למרות שהיא קמה עם חיתול עם פיפי בכל בוקר. בשני הלילות האחרונים היא הרטיבה פעם אחת ויותר בלילה, גם אחרי שאנחנו לוקחים אותה יותר מפעם אחת לעשות פיפי במהלך הלילה. יש לי שלוש שאלות: 1. האם, בהינתן כל הכתוב לעיל, זה מוקדם מדי ולא היינו צריכים להתחיל בגמילת לילה לפני שהיא קמה עם חיתול יבש? 2. איך אפשר לעזור לה להיגמל בלילה? 3. אם רואים שהיא ממשיכה לקום רטובה, האם כדאי לחזור לחיתול? ואם כן, כמה זמן כדאי לתת לגמילה להימשך לפני שמתייאשים? (לא מנקודת הראות של ההורים והכביסות, אלא מנקודת הראות של הילדה) תודה רבה!

לאחר בירור מתאים ניתן לעזור בטיפול בהרטבה. ניתן לטפל בהרטבת הלילה בדרכים שונות רצוי לבדוק את הגורם לפני. פרופ פומרנץ 098621860

מנהל פורום הרטבת לילה