מערכת מאספת כפולה דו"צ

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

09/12/2012 | 16:20 | מאת: מרים

ד"ר פומרנץ שלום, אינני יודעת האם אני רושמת בפורום הנכון אך שמעתי עליך המלצות רבות והחלטתי להתייעץ עמך. אני בשבוע 29 להריון, עובר זכר. בסקירה המאוחרת נתגלה מבנה של מערכת מאספת כפולה דו צדדית בכליות, נשלחתי לאקו לב עוברי בעקבות א סימטריה של עורקים ראשיים. בדוח של האקו מסוכם כי האקו תקין לחלוטין, אין עדות למום לב או הפרעה בתפקוד. וישנה הרחבה קלה של עורק ריאה ראשי-תופעה שכיחה למדי ולא תמיד ניתן לקבוע אם ההרחבה חריגה.- מומלץ ביקורת אחרי הלידה. האם אלו הם שני סממנים רכים? ביעוץ גנטי הומלץ ניכור מי שפיר ואני מאוד חוששת מהבדיקה.האם המקרה שכיח של מע מאספת כפולה? אציין כי סיכון משוכלל אחרי חלבון עוברי הוא 1:23557.

במצב זה יש המלצה למי שפיר, מדובר בשני סמנים אולם רכים . חסרים פרטים על הכליות. יש לבצע מעקב אחר אגני כליות ולשלול אורטרוצלה.

מנהל פורום הרטבת לילה