בן 4.5 ועדיין לא גמול

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

21/10/2012 | 23:00 | מאת: טלי

שלום רב, הבעיה אצלנו מתחילה ביום. בני בן 4 ו-4 חד', ילד נבון ומקסים, מלא בשמחת חיים, ילד שלישי במשפחה המקבל המון יחס חם מכולם. לא ממש נגמל עד היום. בכל שעות היום מזכירים לו לגשת לשירותים, לרוב הוא טוען שאין לו פיפי אך לאחר זמן מסוים הוא יעשה במכנסיים וזה ממש לא יפריע לו. צריך בכוח להחליף לו או לקלח אותו, כל ההסברים שיהיה לו יותר נעים בבגדים יבשים לא עוזרים. נסנו המון שיטות כמו סיפורים, קלטות, ישבנון, סיר, פרסים, הבטחות, התעלמות וכל מה שייעצו לנו אך דבר לא עוזר. לעיתים נדירות הוא רץ בעצמו לשירותים. עם הצואה יותר קל, הרגלנו אותו כל בוקר לשבת באסלה ולעשות קקי, לרוב הוא מבקש במהלך היום אם יש לו קקי. מהסיבה הזו בלילה הוא עדיין עם טיטולים. מה עושים? תודה מראש

בגיל זה רצוי לבצע הערכה ולהחליט על גישה טיפולית. הרטבת יום בדכ מצביעה על בעיה בשלפוחית . פרופ פומרנץ מנהל יחידת כליות ילדים, ומרפאת הרטבות לילה. 098621860 למרפאת הרטבה .

מנהל פורום הרטבת לילה