בת 4.4 התחילה להרטיב כל לילה אחרי גמילה מלאה

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

21/09/2012 | 20:49 | מאת: עינת

שלום, ביתי נגמלה בצורה קלה ומלאה בגיל 2.1. לעיתים הייתה מתעוררת בלילה ומבקשת פיפי. גם אם פעם ב4 חודשים לערך היה בורח לה, הייתה מתעוררת ומודיעה. לפני כ3 שבועות התחילה להרטיב כמעט בכל לילה. היא נכנסה לגן חדש בדיוק אז ואין לי ספק שזה קשור. היא שמחה בגן והקליטה שלה הייתה קלה למדי. מצאה את עצמה, ומצאה חברות. בגן הקודם עוד ישנה צהריים. בחופש ובסופ"שים כבי כמעט ולא. אין לי ספק שגם זה משפיע. היא הולכת לישון בשמונה בערב ונרדמת מיד. לפני כחצי שנה סבלה מביעותי לילה ואין ספק שהשינה שלה מאוד עמוקה. ועכשיו לשאלה, ברור לי שיש גורמים סביבתיים שגורמים להרטבה. השאלה מה עושים. אני לא רוצה להציק לה עם טיפולים ועניינים ופשוט לתת לה זמן. בעלי חושב שכדאי לנסות להעיר אותה אבל לרוב הוא לא מצליח באמת. קראתי שלקחת לפיפי מתוך שינה זה גם לא פתרון אבל אני חושבת שאולי במקרה שלה זה יכול לפתור את הבעיה עד שהגורמים האמיתיים יעברו. זה ממש לא נעים לה לקום רטובה, למרות שאנחנו ממש לא מגיבים בחומרה אלא רק מנחים אותה להביא בגדים. התדירות כרגע היא 6 פעמים בשבוע.. תודה, עינת

21/09/2012 | 21:34 | מאת: עינת

האם לטפל ואם כן, איך? האם להושיב לפיפי מתוך שינה עד שהיא תתרגל לגן ותתרגל לא לישון בצהריים?

מנהל פורום הרטבת לילה