בת 4.2 - הרטבת יום ולילה

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

08/02/2012 | 23:09 | מאת: לימור

שלום רב, ביתי נגמלה גמילת יום רק בגיל 3.2 (כשבגיל 2.8 ניסינו ללא הצלחה) בתחילה היתה חוזרת ,יבשה כי הקפידו על שליחה רבה לשרותים בגן בו היתה. אחרי חודשיים עברה לגן חדש עירוני שבו לא שולחים כלל לשרותיןם.מאז הרבה פעמים אני מרגישה שהתחתון רטוב טיפה ולה זה בכלל לא מפריע... כאילו בורח לה מעט לפני הפיפי, אולי כי היא מתאפקת מידי ואולי כי פשוט לא שולטת - אין לי מושג. לפני כשבוע לאחלבטים קשים החלטנו גמילת לילה (לא הייתי שלמה בגלל אי השליטה ביום ובגלל שהיא ישנה מאד מאד חזק ובפה פתוח בנוסף).בלילה הראשון לקחתי לשרותים ב-22 וב-24 וקמה יבשה מאז שמתי לב שצריך להשכיב לפחות שעה אחרי שתיה אחרונה (סביב 20) ולקחת לשרותים ב-23. קרו יומיים ששכחתי והיא פשוט הרטיבה במיטה ולא הפריעה לה בכלל.. רק אני הרגשתי בנגיעה, אפילו שהחלפתי לה ואותה היא לא קמה) האם זה תקין? האם ככה נעשית גמילה לילה? אשמח לכל תובנה אפשרית

שלום בגיל זה לא מטפלים בהרטבת לילה. לגבי הרטבת יום רצוי לבצע בירור ראשוני. ניתן לבצע על ידי רופא מטפל בשלב זה. בכבוד רב פרופ פומרנץ מנהל יחידת כליות ילדים, ומרפאת הרטבות לילה. 0579451561

מנהל פורום הרטבת לילה