בת 4.5 עם הרטבת לילה

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

14/09/2011 | 10:46 | מאת: נוגה

שלום לך, בתי בת 4.5 והיא גמולת יום מגיל 3.3 (כל ההתפתחות שלה הייתה איטית באופן יחסי לשאר הילדים בגילה : הלכה בגיל 1.7 וכו..) לפני כחודשיים הורדנו לה את הטיטול בלילה (בהסכמתה כמובן) ומצאנו עצמנו קמים פעמיים בלילה: מקלחים, מחליפים מצעים ובגדים , לנו זה לא הפריע לעשות זאת, העניין שלילדה לא הפריע בכלל לישון בשלולית פיפי, היא התעוררה בבוקר והתנהגה כרגיל (מתוך שינה הכל התבצעה והיא לא התעוררה ומיד חזרה לישון) וחשבנו שהיא עדיין לא מוכנה והחזרנו את הטיטול. לפני כשבועיים היא הביעה בשתי סיטואציות , שהיא לא רוצה יותר לישון עם טיטול. הסברנו לה, שברגע שהיא תתעורר עם טיטול יבש נוריד לה את הטיטול. זה גם לא עזר. היא עדיין כמה בטיטול ספוג. לפני כשבועיים, הכנתי טבלה מקושטת על המקרר עם סמיילים לסימון ימים שקמים יבשים, והסברנו לה שברגע שיופיעו 3 סמיילים במהלך שבוע אחד היא תקבל איזו מתנה שתבחר. היא מאוד התלהבה, ודברה על זה והתעסקה בזה בערך שלושה ימים התוצאה: קמה יום אחד יבשה ובשאר הימים, עד היום , קמה רטובה- כמובן שהעצמנו ומאוד פרגנו את היום שקמה יבשה - זה המקום להעיר, שאנחנו לא "מתיחסים"/מדברים (אומרים לא נורא , מחר ננסה שוב לקום בטיטול יבש לימים שהיא כמה עם טיטול ספוג,ועד היום, ממשיכה לקום בטיטול רטוב (בימים האחרונים הטיטול פחות מלא בפיפי מבעבר). יש לציין שהיקיצה שלה מאוד קשה, יש לה שינה עמוקה, אפשר להרעיש מאוד בבית והיא לא מתעוררת. אנחנו לא יודעים מה לעשות ? האם נכון היה להחזיר את הטיטול? האם יש להוריד אותו ? האם הטבלה נכונה או שזה מתסכל אותה לראות טבלה יתומה מסמיילים מוצגת ע"ג המקרר ? מה לעשות ? תודה - הורים אוהבים ומבולבלים

שלום רב. הרטבת לילה נגרמת משילוב של מספר גורמים: שינה עמוקה המתבטאת בהפרעה ביקיצה, תפקוד לקוי של שלפוחית השתן, ויצור שתן מוגבר במהלך הלילה- פוליאוריה לילית. מאחר ובהרטבת לילה יכולים להיות מספר גורמים שמתבטאים בהרטבה. אבחון (בירור רפואי) של הבעיה הרפואית כמו בכל בעיה רפואית אחרת, יתן את התשובה הרפואית המדויקת לגורם להרטבת לילה. לאחר איבחון מדוייק יותר של הגורם להרטבה, ניתן לטפל בבעיה. מתן תרופה ללא אבחון לא תמיד יתן תשובה מלאה לבעית ההרטבה. טיפול בפעמונית או תרופה לא מתאימה יעזור רק לחלק מהילדים או לא יעזור בכלל. הבירור פשוט לא פולשני וניתן לביצוע בקלות. איבחון של הגורם / או הגורמים להרטבה יאפשר טיפול מתאים. גישה זו מקובלת בעולם המערבי. ממליץ קודם לברר ורק אחר כך לטפל. ניתן להתחיל בירור בגיל 4.5 לפי תוצאות הבירור להחליט על טיפול מתאים לפי גילה. בכבוד רב פרופ פומרנץ מנהל מרפאות למחלות כליה בילדים, יתר לחץ דם בילדים והרטבות לילה. 0579451561

מנהל פורום הרטבת לילה