הרטבה לילית

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

06/09/2002 | 17:16 | מאת: גליה

שלום, שנה טובה. חן חן על הפורום החדש. ביתי בת 6 עכשיו בכתה א, עדיין מרטיבה בלילה. אני מתעקשת איתה בערב לפני השינה לנסות לעשות פיפי, כך רוב הסיכוי שלא יברח לה בלילה. לא תמיד היא מוכנה ואז אני יודעת ש-99% אני אמצא אותה בבוקר רטובה או באמצע הלילה אם היא מרגישה בזאת היא תבוא להעיר אותי. האמת שעד עכשיו חשבתי שאולי זאת עצלות מצידה לקום בלילה אבל כנראה שהיא באמת לא מרגישה כשזה קורה. הרבה אנשים אמרו לי שזה יכול להיות נורמלי אצל ילדים ושזה יעבור. (יש לי גם ילדה בת 9 והיא לעומת זאת בגיל שנתיים-שלוש כבר הפסיקה להרטיב בלילה.) אני קוראת כאן שאולי בכלל זה בעיה שצריך לטפל בה? לקטנה אין שום בעיה במהלך היום זה קורה רק בלילה. האם אכן זה מצריך בדיקה?? איזה בדיקות עושים (דם, שתן או שיש עוד??) לאיזה רופא פונים? האם לרופא ילדים? או האם יש רופא המתמחה בתחום הרטבה אצל ילדים? המון תודה לעזרתך, בברכה גליה

06/09/2002 | 17:17 | מאת: גליה

דבר נוסף: מה זה בדיוק הפעמון שהזכירו קודם???

09/09/2002 | 09:40 | מאת: אילנה

אפשר להושיב את הילדה על האסלה כשעתיים אחרי שהיא נרדמת-רוב הילדים הגמולים עושים פיפי בצורה זו בלי להתעורר אפילו,עד שהילדה תתחיל לקום בעצמה.

10/09/2002 | 07:21 | מאת: ד"ר ברוך קושניר

רוב הילדים נגמלים מהרטבת לילה בין הגילים שנה וחצי ושנתיים וחצי. ילדה אשר עדיין מרטיבה בגיל 6 יכולה בהחלט להיגמל ע"י התערבות טיפולית. תוכלי לקבל מידע רב בנושא באתר www.kushnir.co.il אין מקום להתעמת עם הילדה לפני השינה לגבי הליכה לשרותים. כאשר היא תיגמל, היא לא תרטיב בלילה בכל מקרה, בים אם התפנתה לפני השינה ובין אם לאו. בברכה, ד"ר ברוך קושניר > > שלום, > שנה טובה. > חן חן על הפורום החדש. > ביתי בת 6 עכשיו בכתה א, עדיין מרטיבה בלילה. > אני מתעקשת איתה בערב לפני השינה לנסות לעשות פיפי, כך רוב הסיכוי > שלא יברח לה בלילה. לא תמיד היא מוכנה ואז אני יודעת ש-99% אני > אמצא אותה בבוקר רטובה או באמצע הלילה אם היא מרגישה בזאת היא > תבוא להעיר אותי. > האמת שעד עכשיו חשבתי שאולי זאת עצלות מצידה לקום בלילה אבל כנראה > שהיא באמת לא מרגישה כשזה קורה. > הרבה אנשים אמרו לי שזה יכול להיות נורמלי אצל ילדים ושזה יעבור. > (יש לי גם ילדה בת 9 והיא לעומת זאת בגיל שנתיים-שלוש כבר הפסיקה > להרטיב בלילה.) > אני קוראת כאן שאולי בכלל זה בעיה שצריך לטפל בה? > לקטנה אין שום בעיה במהלך היום זה קורה רק בלילה. > האם אכן זה מצריך בדיקה?? איזה בדיקות עושים (דם, שתן או שיש > עוד??) > לאיזה רופא פונים? האם לרופא ילדים? או האם יש רופא המתמחה בתחום > הרטבה אצל ילדים? > המון תודה לעזרתך, > בברכה גליה >

גליה שלום רב, הרטבת לילה מוגדרת כתופעה, בעיה, מגילאי 6 ומעלה (בספרות הרפואית יש אפילו המציינים גילאי 5 בקרב בנות). הגורמים לתופעה הם מגוונים ובכל מקרה ברוב המכריע של המקרים לא מדובר בבעיה נפשית או התנהגותית. רוב הילדים לא נזקקים כלל להתעורר בלילה לשם הטלת שתן כך שאם קיים צורך כזה רצוי לבדוק מה הסיבה לכך. מעבר לזה ידוע שהרטבת לילה היא תופעה בלתי-רצונית וילדים מרטיבים פעמים רבות אינם אפילו מתעוררים בלילה לנוכח ההרטבה. עוד אציין כי יש הנוקטים באמצעים כגון לקיחת הילד לשירותים באמצע הלילה, הגבלת שתייה בשעות הערב, הימנעות ממשקאות משתנים (המכילים קפאין) בשעות הערב ועוד. לרוב, אמצעים אלו אינם פיתרון, הם עשויים לסייע או להקל במידת מה, אך כאמור לרוב זה לא פתרון או גמילה מההרטבה. לפי הגישות הטיפוליות החדשות רצוי בשלב ראשון לאבחן מה הסיבות לתופעה. הסיבות עשויות להיות כמפורט: שינה עמוקה, חוסר יחסי בהפרשה בלילה של הורמון ADH, חוסר זה גורם לייצור מוגבר של שתן בלילה וכך נגרמת ההרטבה, כמו גם ליקויים שונים בשלפוחית השתן, בין אם מדובר בשלפוחית קטנה מדי, התכווצויות בלתי רצוניות ועוד. חשוב לציין כי פנייה לרופא מומחה בתחום (רופא ילדים, אורולוג או נפרולוג) תאפשר ביצוע אבחון לתופעה ובהתאם לכך המלצה טיפולית. הבדיקות הנדרשות לאבחון כזה הן פשוטות ולא-פולשניות. האבחון עשוי לכלול: בדיקות דם, בדיקת שתן, בדיקת ריכוז שתן, צילום אולטרסאונד לשלפוחית, מילוי טבלאות מעקב לתיעוד את מספר הטלות השתן ביום, נפחים וכיו"ב. לקבלת שמות רופאים (במסגרת קופות החולים) ניתן לפנות לקו מידע 1-800-505-900 בהצלחה

12/09/2002 | 23:40 | מאת: טלי

בני בן 4 וחמישה חודשים ומרטיב מידי לילה ולפעמים מס' פעמים בלילה. ניסינו טיפול באמצעות הפעמון במשך חודש ימים אך זה לא עוזר. הסבירו לנו שבאמצעות הפעמון שמצפצף הילד אמור לשמוע ולהעורר וכך הוא לומד להתאפק. הבעיה היא שבני לא שומע את הצפצוף של הפעמון אפילו במשך מס' דקות , הוא ישן מאוד מאוד חזק. אציין כי בני מבין את הבעיה ומאוד רוצה לא לעשות פיפי במיטה , אך הפעמון לא עוזר. מה עושים?

מנהל פורום הרטבת לילה