בן ארבע ועשרה חודשים שמרטיב בלילה וגם קצת ביום

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

23/08/2011 | 20:20 | מאת: אמא

בני בן 4 ועשרה חודשים. הוא נגמל מחיתול ביום בגיל שנתיים אך בלילה המשיך להרטיב. ביום - לאחר תקופה שהיה גמול עברנו תקופה משפחתית מורכבת והוא חזר להרטיב ומאז הוא יבש לתקופות אך בתקופות של שינויים או במצבי לחץ הוא מרטיב פעם ביום בערך. ברור לנו שהוא מתאפק אך גם אם מזכירים לו, הוא אומר שאין לו ואז בורח לו. יש לציין כי גם בתקופות יבשות, בורח לו כשצוחק מאוד. בלילה הוא עדיין עם חיתול ובמהלך חייו ביקש פעם אחת להיות בלי חיתול (בשבוע שבו אחותו הקטנה נולדה) והיה יבש ללילה אחד ואז חזר להרטיב ולאחר מספר שבועות החזרנו לו חיתול. עד כה לא לחצנו עליו להיגמל אך אנו מרגישים שזה לא מתאים כבר. מה עושים?

שלום רב. בגיל זה לא מטפלים יזום מבררים . ניתן להתחיל בבירור במידה ויש בעיה מטפלים. הרטבת לילה נגרמת משילוב של מספר גורמים: שינה עמוקה המתבטאת בהפרעה ביקיצה, תפקוד לקוי של שלפוחית השתן, ויצור שתן מוגבר במהלך הלילה- פוליאוריה לילית. מאחר ובהרטבת לילה יכולים להיות מספר גורמים שמתבטאים בהרטבה. אבחון (בירור רפואי) של הבעיה הרפואית כמו בכל בעיה רפואית אחרת, יתן את התשובה הרפואית המדויקת לגורם להרטבת לילה. לאחר איבחון מדוייק יותר של הגורם להרטבה, ניתן לטפל בבעיה. מתן תרופה ללא אבחון לא תמיד יתן תשובה מלאה לבעית ההרטבה. טיפול בפעמונית או תרופה לא מתאימה יעזור רק לחלק מהילדים או לא יעזור בכלל. הבירור פשוט לא פולשני וניתן לביצוע בקלות. איבחון של הגורם / או הגורמים להרטבה יאפשר טיפול מתאים. גישה זו מקובלת בעולם המערבי. ממליץ קודם לברר ורק אחר כך לטפל. בכבוד רב פרופ פומרנץ מנהל מרפאות למחלות כליה בילדים, יתר לחץ דם בילדים והרטבות לילה. 0579451561

מנהל פורום הרטבת לילה