הרטבת לילה אצל ילד בן 11

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

16/08/2011 | 18:42 | מאת: רינת

שלום. אני אמא לילד בן 11 המרטיב מאז שנולד (הייתה לו רק הפסקה של חודשיים רצוף בגיל 10). הוא טופל במינרין ללא תוצאות,בפעמונית עשינו את כל הבדיקות והכל בסדר. אני אובדת עצות ומאוד מודאגת. זה מטרד רציני מה עלי לעשות.???

שלום רב. הרטבת לילה נגרמת משילוב של מספר גורמים: שינה עמוקה המתבטאת בהפרעה ביקיצה, תפקוד לקוי של שלפוחית השתן, ויצור שתן מוגבר במהלך הלילה- פוליאוריה לילית. מאחר ובהרטבת לילה יכולים להיות מספר גורמים שמתבטאים בהרטבה. אבחון (בירור רפואי) של הבעיה הרפואית כמו בכל בעיה רפואית אחרת, יתן את התשובה הרפואית המדויקת לגורם להרטבת לילה. לאחר איבחון מדוייק יותר של הגורם להרטבה, ניתן לטפל בבעיה. מתן תרופה ללא אבחון לא תמיד יתן תשובה מלאה לבעית ההרטבה. טיפול בפעמונית או תרופה לא מתאימה יעזור רק לחלק מהילדים או לא יעזור בכלל. הבירור פשוט לא פולשני וניתן לביצוע בקלות. איבחון של הגורם / או הגורמים להרטבה יאפשר טיפול מתאים. גישה זו מקובלת בעולם המערבי. ממליץ קודם לברר ורק אחר כך לטפל. ברור ימקד את הבעיה הרפואית בכבוד רב פרופ פומרנץ מנהל מרפאות למחלות כליה בילדים, יתר לחץ דם בילדים והרטבות לילה. 0579451561

20/08/2011 | 19:40 | מאת: ifat

שלום פרופ' פומרנץ. האם יש רופא בחיפה שאתה יכול להמליץ עליו לטיפול בהרטבת לילה? תודה רבה

01/09/2011 | 22:54 | מאת: הניה

פני לד"ר לאור בכפר סבא.יש לו אתר באינטרנט HYPNOSIS.CO.IL/ אין מה להפסיד רק להרויח.הילד קיבל אחרי 3 פגישות איכות חיים חדשה אגב השבוע התראיין אצל אורלי וגיא מרוז.

מנהל פורום הרטבת לילה