בני בן ה3 וחצי מרטיב בלילה

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

04/08/2011 | 10:42 | מאת: ארזית

בני בן ה3.5 נגמל בקלות תוך כשבועיים מהחיתול ביום בגיל 2 וקצת...(קקי ופיפי). לקראת גיל 3 החליט על דעת עצמו כי אינו מעוניין בתחתוני הלילה וכי יש לעבור לתחתונים רגילים. הלילות הראשונים היו יבשים לחלוטין ומאז(מספר חודשים) רב הלילות רטובים אך לעיתים גם יבשים. הגננת אמרה לא לשוחח על זה כי מדובר בתשומת לב ושאם עושה - להחליף ולא להתייחס. האם להמשיך פשוט להתעלם? וזה יעבור... או שיש צורך להתייחסות רפואית? יש לציין לעיתים מחזיק גם לילות של 10-12 שעות ללא בריחה...\ בנוסף "חווינו" בשבועיים האחרונים סבל לא יתואר - הילד התלונן על כאבים בבטן תחתונה ללא הפסק שגרמו להתעוררויות רבות בלילה ובכי הסטרי. נבדקנו מכף רגל ועד ראש - הכל תקין. לפבסוף בצילום בטן אמרה הכירורגית כי היא רואה הרבה צואה... התחלנו בחוקנים ואכן היה שיפור.. כעת הפך מילד שעושה מספר פעמים ביום לפעם ביום או יומיים... הכלכלה מלאה בפירות סיבים ירקות ובשר. התחלתי גם שמן פראפין. מה עושים? תודה מראש

מוקדם לגמילה אקטיבית בירור ניתן לבצע. \ לעצירות יש השפעה על הרטבה לטפל נכון בעצירות בכבוד רב פרופ פומרנץ מנהל מרפאות למחלות כליה בילדים, יתר לחץ דם בילדים והרטבות לילה. 0579451561

מנהל פורום הרטבת לילה