הרטבת לילה

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

07/05/2011 | 13:55 | מאת: בתי

יש לי ילדה בת 11 שכל לילה מרטיבה שתן חזק היא טופלה עלי ידי כדורים מינרין רציתי לדעת איך אפשר לטפל בזה. יש לי גם ילד בן 6.5 שגם מידי לילה לא תמיד מרטיב גם הוא לא מטופל באף טיפול כל שהוא. אשמח לשמוע מימך חות דעת כיצד ניתן לטפל בזה.

שלום רב. הרטבת לילה נגרמת משילוב של מספר גורמים: שינה עמוקה המתבטאת בהפרעה ביקיצה, הפרעה בתפקוד שלפוחית השתן, ויצור שתן מוגבר במהלך הלילה. אבחון (בירור רפואי) של הבעיה הרפואית כמו בכל בעיה רפואית אחרת, יתן את התשובה הרפואית המדויקת לגורם להרטבת לילה. לאחר איבחון ניתן לטפל בבעיה. מתן תרופה ללא אבחון לא תמיד יתן תשובה מלאה לבעית ההרטבה. טיפול בפעמונית או תרופה לא מתאימה יעזור רק לחלק מהילדים. הבירור פשוט לא פולשני וניתן לביצוע בקלות, גישה זו מקובלת בעולם המערבי. האיבחון של הגורם / או הגורמים להרטבה יאפשר טיפול מתאים. ממליץ קודם לברר ורק אחר כך לטפל. בכבוד רב פרופ פומרנץ מנהל מרפאת הרטבות לילה. 0579451561

מנהל פורום הרטבת לילה