הרטבת לילה ליד בן 5

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

05/05/2011 | 15:49 | מאת: אירית

ילדי ניגמל בגיל שנתים וחצי מחיתולים ביום בלילה ניסינו וזה לא הלך ישן עם תיתול עד היום, התייעצתי עם רוםא המשפחה שהפנה אותנו לטיפול בפעמון אצל ד'ר קושניר כמובן שהטיפול לא עוזר הילד לא שומע ישן מאוד מאוד חזק עד שאני מגיעה להעיר אותו הל בחיתול המליצו לי להעיר אותו כל 45 דקות 3 פעמים והמצב רק החמיר והתחיל להרטיב יותר הילד כבר ממש מתוסכל אומר שהוא לא מרגיש ביום עייף ועצבני כתוצאה מלילה של שינה לא רצופהץ פניתי שוב לד'ר קושניר שהמליץ לנסות כדורי מינרין בנוסף לפעמון כמובן שאני לא מבינה ה הרעיון פה עדיין הילד לא ישמע את הפעמוןהטיפול הוא רק מניעתי ולא טיפולי מה האפשרויות שיש לי להמשך טיפול השמח על המלצה מימך

הרטבת לילה נגרמת משילוב של מספר גורמים: שינה עמוקה/ הפרעה ביקיצה, הפרעה בתפקוד שלפוחית השתן, ויצור שתן מוגבר במהלך הלילה. איבחון (בירור רפואי) יתן את התשובה הרפואית לגורם להרטבת לילה. לאחר איבחון ניתן לטפל בבעיה. טיפול בפעמונית יעזור לחלק מהילדים, חלק מהילדים שמיצרים שתן רב בלילה לא תמיד יגיבו. הבירור פשוט לא פולשני, ומאפשר איבחון של הגורם גורמים להרטבה. גישה זו מקובלת בעולם המערבי. ממליץ לברר ולטפל. בכבוד רב פרופ פומרנץ מנהל מרפאת הרטבות לילה. 0579451561

11/05/2011 | 16:03 | מאת: שרון

שלום לאחר הרטבה חוזרת(מדי כמה ימים) אחרי פעמונית וכמה חודשים יבשים-האם יש בדיקות רפואיות נוספות פרט לאולטראסאונד?

מנהל פורום הרטבת לילה