הרטבת לילה אצל בת 14

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

21/02/2011 | 15:17 | מאת: מיקה

בתי בת 14 שחזרה להרטיב בגיל 10, אחרי גמילה רגילה בגיל 3. לא היתה טראומה ברקע (לא כזאת שנראית לעין בכל אופן). מערכת יחסים בריאה במשפחה, ולא ברור מה גרם לזה. החמרה מודרגת עד למצב של הרטבות קבועות. נעשו שני נסיונות עם סדינים עם זמזם שהושאלו ביד שרה, אולם הם התקלקלו לעתים קרובות, והנסיון הופסק. עברה לפני קצת יותר משנה סדרה טיפולים לגמילה בשלבים אצל מומחה בנושא: סדין עם זמזם, הרטבה בלחץ, תרגילי עיניים לפני השינה ותרגילי סוגרים בעת הטלת שתן. גם כאשר היה שיפור מעולם זה לא החזיק יותר מ-7 שבועות. בחודשים האחרונים יש נסיגה חזקה עד לכמה פעמים בשבוע. מה ניתן לעשות שלא נעשה עד עכשיו? תודה מיקה

אין הבדל בטיפול בין פעמונית לסדין פעמונית מצלצלת מיד כי החישן נמצא קרוב לגניטליה. פעמונית יותר מקובלת. שרירים טבעתיים - שיטת פאולה/ לא הוכח שעוזרת בהרטבות במחקרים מסודרים. עד היום לא ידוע הגורם לבעיה יצור שתן מוגבר בלילה או גורם בשלפוחית שאינה יציבה או מתפקדת כראוי. רצוי לברר לפני הטיפול. ממליץ לבצע בירור פרופ פומרנץ 0579451561

מנהל פורום הרטבת לילה