קושי להיגמל מטיטול

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

12/12/2010 | 13:04 | מאת: שירה

פרופ' פומרנץ שלום- ביתי בת שנתיים וחודש. לאחר היוועצות עם הגננת ויועצת חינוכית של הגן החלטנו לגמול אותה אחרי שהראתה סימני מוכנות לכך: מאד מתעניינת בצרכים (אוהבת לשמוע סיפורים בנושא, לראות מה יצא לאחותה הקטנה בטיטול, וכו'), אומרת מתי צריכה ומה עשתה בטיטול, כל פעם שמישהו מאיתנו נכנס לשירותים מבקשת גם ומבקשת לשבת על הסיר. לפני שבוע התחלנו את הגמילה ונראה שהתהליך מאד קשה לביתי רגשית. היא לא מוכנה לשחרר על הסיר לא פיפי ולא קקי, ונראה שמפחדת מכך (אם יצא משהו, מבקשת מיד לשפוך תוכן הסיר לשירותים). היא מתאפקת שעות, למרות שיודעת לומר מתי צריכה. בימים האחרונים אף הסכימה לשבת על הסיר (בניגוד לימים הראשונים) ויש לה סבלנות לכך, אך לא מוכנה לשחחר בסיר. בגן הציעו לה ישבנון- אך סירבה. שקלנו להחזיר את הטיטול, שכן אולי אינה מוכנה עדיין, אך היא מסרבת ומתעקשת רק בסיר. היא מתעקשת ללבוש תחתונים ושמחה לבחור לבדה ולהרימם לבד. בלילה היא עדיין עם טיטול, אך קמה במהלך הלילה ומבקשת לעשות פיפי בסיר. כשלא יוצא לה, היא מבקשת להתלבש, אנחנו מלבישים, אומרת שוב שצריכה, שוב לא יוצא וחוזר חלילה. היא בוכה ומתוסכלת ואנחנו שמנסים לתמוך ומעודדים שתעשה (גם כשעושה במכנסיים - העיקר שתשחרר ולא תתאפק) - חסרי אונים מכך שלא יכולים לעזור לה. ניסינו הכל- לקשט הסיר במדבקות שבחרה, הכנו קופסה קטנה ובה משחקים שאוהבת ועימם משחקת בסיר, ספרים שאוהבת שנקריא לה כשיושבת על הסיר. בימים האחרונים הפסקנו להציע לה כי יודעת לבד מתי צריכה, אך בשל הקושי לשחרר על הסיר, עושה שוב ושוב במכנסיים אחרי טיילת בלתי נגמרת לסיר וממנו ומבקשת שנחליף הבגדים מייד, כי לא נעים לה. אנחנו משדרים לה סבלנות, מעודדים ותומכים, אך הילדה סובלת מההתאפקות ומותשת נפשית ופיסית מכל התהליך. החזרת הטיטול - מדובר בילדה אינטילגנטית מאד שנראה כי תחוש אובדן אמון בה אם נחזיר את הטיטול, מה גם שהיא מסרבת לכך בכל תוקף. מה לעשות? היום בבוקר קמה עם טיטול יבש וניסתה פעמיים לשבת על הסיר ללא הצלחה. כשקמה מהסיר אמרה שוב שצריכה, תוך כדי בכי, הושבתי אותה וחיבקתי אותה באופן שהקשה עליה לקום והיא הצליחה לעשות פיפי, תוך בכי, אך מיד ביקשה לשפוך לשירותים. כעבור דקה הסיטואציה חזרה על עצמה וגם אז הצליחה לעשות והיתה גאה שיצא לה והוקל לה. האם התנהגותי בסיטואציה לעיל עלולה לגרום לה נזק? התהליך אמור להיות בשליטה שלה ולא שלנו, מאידך, נראה שזקוקה לתמיכה בהתמודדות עם הפחד וברגע שקיבלה אותה - נרגעה מיד והיתה שמחה מאד. האם להתעקש על החזרת הטיטול, גם כשלא מעוניינת בכך? אני חוששת שכל ההתאפקות לפיפי תגרום לה נזק, וכל התהליך לקושי רגשי (קקי היא עושה בתחתונים כל יומיים, אחרי שמתריעה.) מה לעשות? נ.ב.- במצבים של שינויים לוקח לביתי זמן לשחרר ולהתרגל (מעבר גן, שינה בישיבה בגן חדש עד שהרגישה בו נוח). מצד שני, הגמילה מבקבוקים ומעבר למיטת נוער נעשו במהירות מצידה וללא כל קושי. תודה וסליחה על המגילה- שירה

אין מה למהר תינוקת בת שנתיים להמתין עם גמילה במידה ואינה בשלה לתהליך לעתי תמתיני. פרופ פומרנץ לט 0579451561

מנהל פורום הרטבת לילה