מרטיב בגיל 13

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

18/09/2002 | 00:10 | מאת: אייל

בני הבכור מרטיב לילה.יתר ילדנו בני 9 ו- 3 גמולים לחלוטין. ניסינו טיפול בפעמונית וטיפול תרופתי .במקרה הכי טוב הוא היה יבש כחודש ואז חלה רגרסיה גם כשהמשכנו את הטיפול.כל הבדיקות הפיזיולוגיות היו תקינות. מה ניתן לעשות אנחנו פשוט אובדי עצות.

19/09/2002 | 12:03 | מאת: לוין אסתר-קינסיולוגית

טיפול קינסיולוגי יאבחן ויטפל בגורם להרטבה. טיפול יחודי. ללא תרופות ובקיצור תהליכים.

20/09/2002 | 01:00 | מאת: אייל

למי לפנות? האם הטיפול מוכר ע"י קופת חולים(מכבי לצורך הענין)

אייל שלום רב, בהנחה שנשללה סיבה נפשית-התנהגותית להרטבה, חשוב לדעת כי ברוב המקרים (כ- 90%) הרטבת לילה נובעת ממספר ליקויים גופניים. ליקויים אלה הם: שינה עמוקה (ליקוי ביקיצה), יצור שתן לילי מוגבר (בד"כ כתוצאה מחוסר יחסי בהפרשה לילית של ההורמון ADH האחראי על ויסות המים בגוף) והגורם השלישי הוא ליקויים בתיפקוד שלפוחית השתן (פעילות לילית לא תקינה של השלפוחית, נפח תפקודי קטן מדי, התכווצויות בלתי רצונית וכו). אגב, ציינת "רגרסיה" - לא ברור האם במצב חזר לקדמותו טרם תחילת הטיפול, שמא לא הישגתם יובש מלא. ואגב, הפחתה במספר הלילות הרטובים היא בכל זאת הצלחה אם כי לא הצלחה מלאה. מכיון שהרטבת לילה מוגדרת כבעיה פיזיולוגית מומלץ לפנות לרופא מומחה בתחום. אבחון הסיבות בגללן הילד מרטיב עשוי להבטיח הצלחה (יובש) בזמן הטיפול כמו גם גמילה בסיומו. אתה מוזמן לפנות לקו המידע הארצי לקבלת שמות רופאים מומחים לטיפול בהרטבת לילה של קופ"ח מכבי 1-800-505-900 בהצלחה וחג שמח

28/11/2002 | 04:35 | מאת: נענע

מרטיב מגיל 4 לגיל 16 ועוד מרטיב היום

28/11/2002 | 04:36 | מאת: נענע

לא יודע מה עלי לעשות

מנהל פורום הרטבת לילה