הרטבה במך היום

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

17/09/2002 | 11:22 | מאת: אמא של טל

טל בת 6.5 , עלתה לכיתה א', ילדה מאוד נבונה אך מאוד רגשנית,היא הקטנה מבין תאומות , היתה מרטיבה גם בלילה אך לאחר טיפול שעברה נגמלה מהרטבת לילה ונשארה רק עם בריחת פיפי במשך היום.כבר מספר פעמים הזעיקו אותי לבית הספר על מנת להביא לה החלפות, היא לא מתרגשת מזה אלא נראה שהיא נהנת שאמא שלה באה באמצע היום לבית הספר. התופעה אצלה אינה חדשה אלא נמשכת למעשה מאז הגמילה מטיטול. בזמן הטיפול בהרטבת לילה ניסינו לטפל גם בתופעה הנ"ל אך ללא הצלחה. מדובר על כ5-6 פעמים ביום שהיא צריכה להחליף בגדים. אנא עיזרו לי לעזור לה כי הנושא ממש מזיק בתודה מראש אלה- אמא של טל נ.ב. אנו הורים לא סבלנו מהרטבה וגם שלושת האחים של טל

19/09/2002 | 02:00 | מאת: יעל

אמא של טל שלום ! כתבת שהיא נהנת שאמא שלה באה לבקר אותה בבית ספר. אולי אם תשאירי למורה שלה בגדים להחלפה ואת לא תגיעי לבית הספר תדירות ההרטבה תרד.

19/09/2002 | 20:15 | מאת: אילנה

כדאי להזכיר לה לבקר בשרותים מידי פעם ואם בכל זאת בורח לה לא להיתיחס ולהעביר לילדה את האחריות להחלפת בגדיה והעברתם לכביסה.

אמא של טל שלום רב, מתיאורך עולה כי למעשה בתך מעולם לא השיגה שליטה על פעילות השלפוחית בשעות היום. עובדה זו מעלה את הסברה כי קיים ליקוי גופני או תפקודי כלשהו האחראי לכך . את מציינת גם כי מזעיקים אותך לבית הספר ולפיכך אני מסיק כי לא מדובר בדליפת שתן אלא ממש בהטלת שתן בלתי נשלטת. החלפת בגדים של 5-6 ביום מרמזת על כך שאין כלל שליטה על השתן היומי והרי באופן נורמלי סך הטלות השתן ביום הוא 6-8 פעמים בממוצע. מומלץ לפיכך לפנות לנפרולוג ילדים ולבדוק את הסיבות לבעיה. חג שמח ובהצלחה

מנהל פורום הרטבת לילה