בני בן 10.5 ומרטיב

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

16/09/2002 | 22:49 | מאת: איריס

שלום, בני בן 10.5 וסובל מבעית הרטבה . הילד הוא ילד מוכשר ביותר מקובל מאוד בחברה. במשך היום יש לו שליטה והוא לא מרטיב . בד"כ הוא מרטיב כל לילה . היינו כבר בטיפול אצל דר" קושניר וד"ר שגיא אך ללא הועיל. השינה שלו מאוד עמוקה וכל המכשירים המזמזמים למינהם לא העירו אותו. בשנה האחרונה בעזרת תרגילים שד"ר שגיא נתן לו לעשות היתה לו הפוגה של מס' שבועות אך לאחר מכן הוא שוב חזר להרטיב לילה לילה. שאלתי היא: האם פסיכולוג ילדים יכול לעזור לנו, האם ע"י רפואה אלטרנטיבית ניתן לעזור, כמו כן האם יכולה להיות בעיה רפואית שגורמת לתופעה,או אולי ניתן לבדוק את דפוסי השינה אצלו. אבקש את עזרתכם למי עלינו לפנות ומה עוד ניתן לעשות . תודה רבה , איריס.

20/09/2002 | 00:42 | מאת: ד"ר פ

איריס שלום רב, ב- 90% מן המקרים הרטבת לילה נגרמת בשל מספר סיבות גופניות גם יחד ולא (!) בשל סיבות נפשיות. קיים אחוז קטן יחסית של ילדים המרטיבים מסיבות נפשיות, התנהגותיות או סביבתיות. הסיבות להרטבת לילה הן: יצור מוגבר של שתן לילי (בד"כ כתוצאה מחוסר בהפרשה לילית של ההורמון ADH), ליקוי בתפקוד שלפוחית השתן (נפח תפקודי קטן, התכווצויות בלתי רצוניות ועוד) ו- ליקויים ביקיצה. ברוב המקרים ילדים מרטיבים בגלל יותר מסיבה אחת מהמצוין לעיל. לרוב המרטיבים, אם לא כולם, בעיה של שינה עמוקה וליקויים ביקיצה ובנוסף לכך אחת מבסיבות שציינתי. אז מה עושים? מומלץ לפנות לרופא לשם אבחון מדוע הילד מרטיב ובהתאם לכך התאמת טיפול. קיימים טיפולים תרופתיים (בנוסף לטיפולים ההתנהגותיים אותם כבר ניסיתם ללא הועיל) המביאים לתוצאות מרשימות. לשם קבלת פרטים אודות רופאים במסגרת קופות החולים את יכולה לפנות למרכז מידע ארצי לטיפול בהטבת לילה בטלפון 1-800-505-900 בהצלחה וחג סוכות שמח

מנהל פורום הרטבת לילה