בת 12.5 מרטבה

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

16/09/2002 | 09:17 | מאת: רנה

לדר' שלום, ביתי מרטיבה כמעט כל חייה, ביום יבשה לחלוטין. עברנו בדיקות פיסיולוגיות כמו : u.s והכל תקין. היא הבת ה-4 במשפחה. אצל שאר האחים לא היו בעיות הרטבה. אני בילדותי הרטבתי עד גיל 9,. אחת לשבועיים. ביתי יכולה תקופה מסוימת לא להרטיב (מס' שבועות) ואז זה חוזר כמעט כל יום, היא מתעוררת בתוך שלולית ענקית. ניסינו טיפולים שונים כמו: דר' קושניר, דר' שגיא בעזרת זמזמים למיניהם, אבל לא הלך. עכשיו היא לוקחת מינרין בצורת משאף וזה עובד נהדר.ברגע שהיא מפסיקה ההרטבה חוזרת. שאלתי: האם המינרין עלול לגרום לנזקים? נאמר לי שזה עלול לגרום לדילול הדם. האם העובדה שהשימוש במינרין עוזר מעידה על בעיה מסוימת אצלה? האם יש טיפולים נוספים, כי התלות במינרין מפחידה אותי, וכן אני חוששת שההשפעה תחלוף. האם מומלץ טיפול פסיכולוגי? אודה על תשובה, מאמא דואגת מאד, רנה.

רנה שלום רב, מתיאורך כי בתך מתעוררת ב"שלולית ענקית" עולה הסברה כי היא סובלת מהרטבת לילה בשל ריבוי שתן לילי הנגרם על פי רוב בשל חוסר יחסי בהפרשה לילית של ההורמון ADH. הורמון זה האחראי על ויסות המים, משק המים בגוף, אמור להיות מופרש בכמות גדולה יותר בשעות הלילה. מצב של חוסר יחסי בהפרשת ההורמון גורם ליצור מוגבר של שתן בלילה, מה שגורם להרטבה. במקרים כאלו בד"כ נראה כי ההרטבה מתרחשת בין השעות 1-4 בלילה. את מתארת כי הטיפול בזמזם לא הועיל, עובדה זו מחזקת את ההערה לעיל. במקרה שקיים יצור שתן לילי מוגבר אין כמעט סיכוי כי טיפול התנהגותי בפעמונית יביא לתוצאות כלשהן. לגבי המינירין, ראשית, התכשיר מינירין לא (!) גורם לדילול הדם. התכשיר מינירין הוא חומר סינטטי המחקה את הפעולה של ההורמון הטבעי בגוף. הסיבות להישנות התופעה ברגע הפסקת הנטילה יכולות להיות: או שלא השתמשתם מספיק זמן, או שהילדה מרטיבה גם מסיבה נוספת של ליקוי בתפקוד השלפוחית (אז רואים בד"כ הרטבה של יותר מפעם אחת בלילה) במקרה כזה למשל מתן מינירין בשילוב טיפול תרופתי נוסף עשוי לפתור את הבעיה לאלתר. עוד אציין כי המינירין בטוח מאוד לשימוש, התכשיר נמצא בשימוש רחב בארץ ובעולם, התכשיר לא ממכר ולא גורם לתלות. קו מידע ארצי לטיפול בהרטבת לילה בו ניתן לקבל שמות רופאים במסגרת קופות החולים: 1-800-505-900 בהצלחה

מנהל פורום הרטבת לילה