הרטבת לילה

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

14/09/2002 | 16:36 | מאת: רונית

דר' שלום רב יש לי שני בנים, האחד בן 11 השני בן 7 ושניהם מרטיבים. עם הגדול הייתי פעמיים בטיפול, נדמה היה שנגמל במהלך הקיץ , אך שוב חזרה התופעה. עם בני השני טרם הייתי בטיפול. הטיפול לדעתי נכשל היות שהילד לא שמע את המכשיר המצפצף. האם יש טיפול אחר יעיל כיום מלבד המכשיר ? לתשובתך אודה, רונית

16/09/2002 | 09:36 | מאת: נורה

כן בהחלט יש טיפול של טרופות. לא ממלץ אצל ילדים קטנים. ויש טיפול טוב בשניידר.

רונית שלום רב, את מתארת בעיה משפחתית, ואכן ידוע כי הגורם התורשתי הוא דומיננטי מאוד בהרטבת לילה. למעשה בקרב 75% מבין המרטיבים קיים ספור משפחתי. כיום, לפי הגישות הרפואיות החדשות, מומלץ לערוך בירור מהם הגורמים לתופעה ובהתאם לכך להמליץ על טיפול. מעבר לכך ומכיון שטיפול אורך בממוצע 6 חודשים עד לגמילה מוחלטת, יש לקחת בחשבון גורמים נוספים כגון סגנון החיים של המשפחה, גיל המטופל, יכולת להתמיד בטיפול לאורך זמן ועוד. ולשאלתך, בהחלט קיימים טיפולים נוספים. הטיפולים הקיימים בארץ ובעולם מתחלקים לטיפולים התנהגותיים ולטיפולים תרופתיים. רק לידיעה כללית, ארגון הבריאות העולמי ממליץ כי טיפול הבחירה בהרטבת לילה יהא או פעמונית (התנהגותי) או מינירין (תרופתי) או שילוב בין השיטות. המינירין הינו תכשיר ותיק לטיפול בהרטבת לילה. מינירין הינו חומר סינטטי המחקה את הפעולה של ההורמון הטבעי הקיים בגוף האחראי לויסות המים. התכשיר יעיל מאוד במטופלים המרטיבים בשל חוסר לילי בהפרשת הורמון זה כמו גם במקרים אחרים. מדובר בתכשיר בטוח מאוד לשימוש הכלול בסל השירותים של כל קופות החולים. בכל מקרה, מומלץ לפנות לרופא מומחה לטיפול בהרטבת לילה לשם אבחון הסיבות לתופעה והתאמת טיפול. בהצלחה

ניתן להתחיל בטיפול תרופתי מגילאי 6 ומעלה.

05/10/2002 | 06:41 | מאת: ד"ר יהודה פינקלשטין

שלום רב, סיבה נפוצה להרטבה לילית היא מאמץ נשימתי בשינה. נחרה ודום-נשימה חסימתי בשינה מהוים גורם חשוב להרטבה לילית. במידה ובניך נושמי פה ונוחרים בשינה יש לפתור את הבעיה לאלתר. לצורך זאת נחוץ מומחה ברפואת אף, אוזן וגרון. בברכה ד"ר יהודה פינקלשטין

מנהל פורום הרטבת לילה