הרטבת לילה

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

11/09/2002 | 21:27 | מאת: אבא של יותם

ד"ר פומרנץ שלום רב! בני בן השלוש וחצי ניגמל מחיתולים במהלך היום לפני שנה, אך עדיין לא נגמל בלילה. לאחר תקופה שבה הרטיב מידי לילה. אנו מקפידים להרימו לשרותים כשעתיים לאחר ההרדמות ואז תוך כדי שינה יותם עושה פיפי בשירותים. בעקבות כך בבוקר הוא מתעורר יבש. האם זוהי שיטה נכונה? או האם שיטה זו עלולה לפגוע בתהליך הגמילה הטבעי? האם קיימת שיטה טובה יותר, נכונה יותר? אשמח להתעדכן. תודה.

אבא של יותם שלום רב, השגת שליטה על הצרכים הינה תהליך הדרגתי המשתנה בין ילד לילד. ידוע כי בתהליך זה מושגת קודם כל שליטה על הטלת צואה בשעות הלילה, לאחר מכן על הטלת צואה בשעות היום, השלב הבא הוא השגת שליטה על שתן בשעות היום והשלב הסופי הוא שליטה על הטלת שתן בלילה. כפי שציינתי הזמן בו ילדים לומדים להשיג שליטה על מתן שתן משתנה בין ילד אחד לאחר. בכל מקרה לנוכח גילו הצעיר של בנך ודאי שהדבר לא צריך לעורר דאגה. בגילאי בנך קרוב למחצית מן הילדים עדיין לא שולטים באופן מוחלט בהטלת שתן לילית. השיטה שאתם נוקטים בה, לקחת אותו לשירותים תוך כדי שינה היא מקובלת ונפוצה ואין בה משום פגיעה בתהליך הגמילה הטבעי. מעבר לכך, אתם יכולים לשוחח עם הילד על הדבר, לסמן בלוחות מעקב לילה יבש או לילה רטוב באופן כזה שהילד יהא מודע לתהליך ויקח בו חלק פעיל. יש הממליצים על הגבלת שתייה בשעות הערב או על הימנעות ממשקאות משתנים (משקאות המכילים קפאין) כגון קפה, תה, שוקו, קולה, שוקולד. רק מגילאי 5-6 הרטבת לילה מוגדרת כבעיה, תופעה ואז מומלץ לפנות לבירור רפואי וטיפול. בהצלחה

מנהל פורום הרטבת לילה