הרטבת לילה בן 9

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

11/09/2002 | 16:17 | מאת: תיקי

ד"ר פומרנץ שלום! בני בן 9 עדיין מרטיב, כל לילה ואם ישן צהריים אז גם בצהריים. עברנו טיפול אצל פסיכולוג,+פעמון עם כוכבים וחייכנים למיניהם כטיפול התנהגותי, עזר שנה וחזר להרטיב מדי יום. נמאס לי מהריח, לכמות הכביסה כבר התרגלתי? אך מה שמפריע לי יותר מכל זה שלבני זה לא מפריע, ואם כן הוא לא מצליח לשלוט בזה. עזור לו, עזור לי, עזור לנו לכולנו לכל המשפחה קשה לנו עם זה. אנו מבוטחים בקופ"ח לאומית ועוד- אם תוכל להמליץ לי על טיפול טוב אשמח. שנה טובה וגמר חתימה טובה

12/09/2002 | 10:32 | מאת: יהודית

אני לא יודעת אם זה יעודד אותך , אבל כשקראתי את מה שכתבת זה בדיוק מה שקורה עם ביתי וביתי בת 11! התחלתי טיפול חדש עם מינירין זה ספריי שמסניפים לאף לפני השינה, ברוב המקרים זה עובד נהדר, כשאני מסניפה לילדה היא לא מרטיבה וההרגשה נהדרת.

12/09/2002 | 15:34 | מאת: תיקי

שלום יהודית, אנחנו כבר אחרי מינרין בספריי ובכדורים.. ללא תוצאות?! אומרים צרת רבים חצי נחמה - במקרה הזה הייתי מעדיפה שלא תהיה צרה בכלל! הלוואי ומישהו יוכל לעזור לי? מה שקורה שהייתי היום בבי"ח שניידר ובמרפאה להרטבה אצל ד"ר שגיא ישנו פטנט "יעני" חדשני שהפעמונית היא למעשה על המיטה ולא על התחתון, וכשהילד עושה פיפי פשוט כל השכונה מתעוררת, והוא עדיין ישן?!

תיקי שלום רב, ידוע כי הנטל הכרוך בהתמודדות עם הרטבת לילה הוא קשה ומייגע ומלווה בכל אשר תיארת לעיל ואף יותר מכך. את מציינת כי לילד זה לא מפריע וייתכן שאולי זה כך אולם ידוע כי לעיתים הורים אינם מודעים לתחושות הבושה והאשמה העצמית שחווה הילד כמו גם לירידה בביטחון העצמי וכו. ובכל מקרה, מומלץ כי תפנו לרופא על מנת לאבחן מדוע הילד מרטיב. האם עד היום נעשו בדיקות כלשהן על מנת לברר מהם הליקויים התפקודיים בגללם הילד מרטיב? האם זה בגלל בעיות יקיצה? ליקויים בשלפוחית השתן? ייצור מוגבר של שתן כתוצאה מחוסר הורמונלי? האם זה שילוב בין כמה מהגורמים הנ"ל? באמצעות בירור כזה ניתן להתאים טיפול יעיל עבור המטופל. טיפול יעיל הוא כזה המבטיח יובש בזמן הטיפול עצמו כמו גם מביא לגמילה בסיומו. בהקשר זה אציין כי משך זמן הטיפול הממוצע (בין אם מדובר בטיפול תרופתי או התנהגותי או שילוב בינהם) הוא 6 חודשים. ילדים אשר אינם נגמלים בפרק זמן זה יכולים לחזור על מהלך טיפול נוסף עד לגמילה. לפני שאת פונה לגורם טיפולי מומלץ לברר מהם שיטות הטיפול המוצעות במסגרתו - האם מוצע טיפול התנהגותי בלבד, שמא טיפולים משולבים, ובכל מקרה חשוב שייעשה בירור אודות הסיבות להרטבה ובהתאם לכך ינתן טיפול. לבירור אודות רופאים במסגרת קופת החולים את יכולה להתקשר למרכז המידע הארצי בטלפון 1-800-505-900 בברכת בריאות והצלחה

מנהל פורום הרטבת לילה