הרטבת לילה

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

11/09/2002 | 15:47 | מאת: אמא של רותי

רותיבת שמונה וחצי. היא מרטיבה לעיתים. בערך אחת לשבועיים. הסיבות לא קבועות . פעם מזגן שהיה קר לה מאוד. פעם, עייפות שהכריעה אותה. עלי לציין שרותי מוצצת אצבע. אבל שנתה לא עמוקה במיוחד. (כשאני מדברת אליה היא בד"כ מגיבה) אשמח לתשובה של מומחים בתחום. האם היא זקוקה לטפול שיטתי, או שאולי להתעלם.

אמא של רותי שלום רב, הגדרה אודות שכיחות ההרטבה, לפי הספרות המקצועית, משתנה - יש מקורות הטוענים כי הרטבת לילה היא הטלת שתן בלתי-רצונית בגילאי 5 ומעלה בילדים המרטיבים לפחות אחת לחודש. יש הטוענים כי ההגדרה הנכונה מתייחסת לשכיחות הרטבה של פעמיים בשבוע לפחות. הברירה של התעלמות מן התופעה ללא פנייה לטיפול תמיד קיימת אמנם, אך יש מחיר בצידה - ידוע כי הרטבה שאינה מטופלת עשויה לגרום לירידה בביטחון העצמי, בדימוי העצמי, לגרום לבושה, תחושות אשם, הימנעות מפעילויות חברתיות ועוד. בהקשר זה אציין כי קיים אחוז גמילה ספונטני מן התופעה העומד על 15%. כלומר, מדי שנה 15% מכלל המרטיבים נגמלים גם אם לא יקבלו טיפול כלשהו, אולם, לעולם לא נדע באיזה שלב תגיע הגמילה הספונטנית, בגיל 6 או 10, שמא 18 שמא לא תגיע כלל. בגילאי 18 ומעלה מכלל האוכלוסיה הבוגרת עדיין 1-2% מרטיבים. כך או אחרת, מומלץ לפנות לבירור. הטיפולים הקיימים בטוחים ויעילים. השיטות השונות לאבחון הסיבות לתופעה פשוטות ואינן כרוכות חלילה בכאב. כמו גם העובדה שכל קופות החולים מציעות כיום טיפול במסגרתן, הטיפול הוא בהישג יד ואינו כרוך בנטל כלכלי. בהצלחה

מנהל פורום הרטבת לילה