הרטבת לילה ילדה בת 4

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

10/09/2002 | 13:14 | מאת: דן

שלום יש לי ילדה בת 4 ו-3 חודשים.ניסינו כל מיני הפתעות והבטחות ואפילו חצי שעה לני השינה היא אינה שותה ואפילו הולכת לעשות פיפי אבל כל לילה היא מרטיבה ועושה פיפי. בבוקר יחד אנו מורידים סדינים ומתקלחים אבל זה לא עוזר זה נמשך כבר 4 חודשים. לפני זה כמה חודשים היא לא הרטיבה,מה עוד ניתן לעשות יש איזה רופא בקריות או חיפה?

דן שלום רב, נהוג להבחין בין הרטבת לילה ראשונית - מצב בו הילד מרטיב מאז ומתמיד ללא פרק זמן רצוף של 6 חודשים לפחות בו הושג יובש מוחלט, לבין הרטבת לילה משנית (או שניונית) - מצב בו הילד נגמל בשלב מסוים ולאחר זמן מה (6 חודשים או יותר) ההרטבה חזרה. במקרים של הרטבה משנית נהוג לבדוק האם הסיבה לכך שההרטבה הופיעה היא התנהגותית או נפשית, כלומר האם אירוע או סיטואציה כלשהי גרמו להופעת התופעה. עם זאת אציין כי בקרב כלל המרטיבים ב- 90% מדובר על הרטבת לילה ראשונית ולא משנית. נוסף על כך, ברוב המכריע של המקרים התופעה קיימת בגלל מספר ליקויים תפקודיים גופניים ולא כתוצאה של הפרעה נפשית התנהגותית או סביבתית. לגבי בתך, היא עדיין צעירה ולמרות שברור לי (כפי העולה מתיאורך) שהתופעה מטרידה אתכם, הרי שבגילאי 4 הדבר עדיין אינו נחשב חריג. למעשה בגילאי 4 כ- 35% מהילדים עדיין מרטיבים. נהוג להתחיל בטיפול בסביבות גילאי 5-6 (יש המגדירים 5 לבנות ו- 6 לבנים). הסיבות לקביעת גילאים אלו הם: 1. סיבה גופנית - עד סביבות גילאי 5-6 שלפוחית השתן עדיין גדלה. רק בגילאי 5-6 השלפוחית מתייצבת בגודלה הנורמלי. 2. סיבה התנהגותית - בטיפול בהרטבת לילה, כמו בטיפולים אחרים, חשוב שתהיה מוטיבציה לגמילה מצד המטופל, כמו גם הבנה ושיתוף פעולה. קשה לצפות לכך מילדים בגילאים צעירים יותר. לקבלת פרטים אודות רופאים המטפלים במסגרת קופות החולים ניתן לפנות לקו מידע ארצי בטלפון 1-800-505-900. מבוטחי קופ"ח כללית יכולים גם לפנות לקו המידע של הקופה 1-700-707-700.

מנהל פורום הרטבת לילה