הרטבת לילה שניונית/ בעיה כלייתית

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

17/02/2023 | 02:53 | מאת: טל

בתי בת ה14.5 חזרה להרטיב, לפני כ8 שנים טופלנו עם המינרין מלט ( על אף שזו הרטבה שניונית היתה )שעשה טוב.הופסק הטיפול בשל הפסקת ההרטבה וחזרה להרטיב לפני כמה חודשים(בין3-5 ימים בשבוע),במהלך היום הולכת הרבה לשירותים,בערב הפסקת שתיה כחצי שעה עד שעה לפני הירדמות.כיום מטופלת עם פריזמה(לחרדה).בדיקות דם הראו alkp( אלקלעי פוספט ) גבוה,שרופאת הילדים שייכה להתפתחות העצם ומצב תקין יחסית לגילה.כן יש מעורבות רגשית בסיפור( מטופלת אצל פסיכולוגית קלינית),אך לא מצליחה להתעורר על אף ששמה שעון מעורר ולפעמים ההרטבה קורית פעמיים באותו לילה.מיותר לציין בגילה שזה מאד מאד מפריע בכל פעילויות אחהצ( צופים ,לינה אצל חברות וכו). ברצוננו לחזור למינרין מלט- האם יש סתירה בין פריזמה ומינרין מלט? רצינו לקבוע תור לנפרולוג - התור הבא עוד למעלה מחצי שנה(מאד מתוסכלת מהמצב ולא יכולים לחכות ככ הרבה)תודה על התשובה

שלום הרטבת לילה נגרמת ממספר גורמים בדק הגורם לא רגשי התוצאה בעיה רגשית רצוי לבצע בירור שלא בוצע על ידה בעבר ואז לטפל הבעיה הינה תפקודית פרופ פומרנץ

מנהל פורום הרטבת לילה