הרטבת לילה ילדה בת 10.5

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

22/08/2022 | 08:37 | מאת: רעות

שלום, לביתי תמיד בורח בלילה (מעולם לא הצליחה להגמל). טופלנו ב 2 מרפאות הרטבה שונות טיפול תרופתי מינירין וכדור נוסף , פעמונית ואף בדקנו את תקינות שלפוחית השתן (נותר לה עודף קטן לאחר ריקון, אך לדעת האורולוג נישב סביר לחלוטין), וטיפול ריגשי . היא איננה מצליחה להתעורר בלילה , גם כאשר אנו מעירים אותה כדי ללכת לשירותים היקיצה שלה קשה. הדבר פוגע בה רגשית והיא מאוד רוצה לסיים עם זה, להיות מסוגלת להזמין חברות לישון אצלה ולהיפך. אנחנו קצת אובדי עצות לגבי כיצד ניתן להמשיך ולמצוא פתרון לסיטואציה המורכבת הזאת, שיוצרת עומס/לחץ רגשי . חשוב לי לציין שבהצעת המטפלת הרגשית שמלווה אותנו הנחנו לזה (לא משוחחים על זה).

לאחר בצוע בירור ניתן לתת טיפול מכוון. אם הילדה תבצע את ההנחיות יש סיכוי טוב שהרטבה תחלוף ממליץ לבצע בירור תפקודי ולטפל (ברור שקיבלה בעבר טיפולים שונים ). בכבוד רב פרופ פומרנץ 097454684

מנהל פורום הרטבת לילה