הרטבת לילה אצל ילדה בת 4

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

11/02/2022 | 20:43 | מאת: עדי

שלום. הבת שלי בת 4.. גמולה ביום ללא פספוסים מגיל 2.9 ניסינו החל מגיל 3 וקצת לגמול בלילה ללא הצלחה. המסיון האחרון היה בקיץ לפני כחמישה חודשים בערך( בספטמבר ) היו לילות יבשים ולילות רטןבים. גם נהגנו לקחת אותה ב11 בלילה מתוך שינה להתפנות וזה עזר. זה החזיק חודשיים בערך ובנובמבר שוב היה חודש רצוף של הרטבה כל לילה. זה פגם לה מאד בשינה והיה קר ולכן החזרנו טיטול .. ככה כבר 3 חודשים..וכל בוקר הטיטול מלא פיפי. יש לציין כי יש לה שקדים מוגדלים ושינה לא תמיד רציפה.. בממוצע חצי מלילות השבוע(3 לילות בממוצע בשבוע) היא מתעוררת ספונטנית באמצע הלילה(לפעמים אומרת שיש לה פיפי אבל הטיטול כבר ספוג) ולפעמים מתעוררת ללא סיבה. מאז מתמיד השינה שלה לא רצופה. מוסיפה שמאד קשה לה נפשית עם העובדה שרמה בבוקר ורואה ששמנו לה בלילה אחרי שנרדמה טיטול. אשמח לעצה. במקביל קבענו תור לאאג לבדיקת השקדים והשינה במידה ויש קשר. אך אם יתגלה כי דום שינה וכו. מה עלי לעשות? תודה רבה

שלום יש השערה שנחירות לילה הפסקות נשימה גורמות להרטבות לא ראיתי ילדים שנותחו והפביקו להרטיב. אם כן בודדים. לא מנתחים בתחילת קייץ . יש לבצע בירור למה הילדה מרטיבה ולטפל בהתאם. לא כל הרטבות לילה נגרמות מאותה סיבה. יש מספר גורמים. בכבוד רב פרופ פומרנץ 097454684.

מנהל פורום הרטבת לילה