ילד בן ארבע-מרטיב פעמיים בלילה

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

13/12/2018 | 16:58 | מאת: עינת

שלום, בני כמעט בן ארבע, נגמל במהירות מחיתולים ביום בגיל שנתיים ועשרה חודשים. לאחר מספר חודשים התעקש לא לישון עם חיתול בלילה. מאז ברב הלילות הוא הרטיב פעם אחת כשלוש שעות אחרי שנרדם. לאחרונה, מאז שנהיה קר הוא מרטיב פעמיים בלילה. כבר כמה חודשים בסביבות עשר וחצי אני לוקחת אותו לשירותים מתוך שינה אך לעיתים מתפספס והוא עושה במיטה ולא מתעורר מזה. לעומת זאת, בהרטבה השנייה הוא מתעורר ומבקש שאחליף לו. האם כדאי להתחיל בבירור או לחכות לגיל מאוחר יותר? כיצד מבצעים בירור? דרך הרופא ילדים?

בשלב זה ניתן להמתין עם טיפול. ניתן להתחיל בירור מהתאור שלך נראה שמדובר בבעיה בתפקוד של שלפוחית השתן. בכבוד רב פרופ פומרנץ

מנהל פורום הרטבת לילה