אולטרה סאונד בטן עליונה ותחתונה

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

30/08/2018 | 17:16 | מאת: מיכל

צהריים טובים עברתי ניתוח פחות מחודש לכריתת כיסמרה אני סובלת מכאבים חזקים מתחת לטבור ובבטן למעלה בצד ימין וכאבים חזקים באגן ימנית עברתי בדיקת סונר היום ותוצאה כבד גודל רגיל שומני במידה בינוני על רקע זה לא הודגם תהליך מוקדי.טחול ציר אורך 10.2 סמ רוחב 7.3 סמ הגדלה מינימלית מרקמו אחיד. כיס מרה ניכרת.דרכי מרה לא מוגדלות.כליה ימנית ציר אורך 10.2 סמ בגודל רגיל פרנכימה שמורה מערכת מאספת כפולה.כליה שמאלית ציר אורך 11.5 סמ בגודל רגיל פרנכימה שמורה.בשתי הכליות אין עידות לאבנים או להידרונפרוזיס.אאורטה לא מורחבת.לבלב שומר על צורתו.ובנוסף סובלת מליקוציטים בשתן 500 וכאבים חזקים בגב ימני תחתון אודה על היחס

מע מאספת כפולה ממצא שכיח קיים מלידה אם אין דלקות בדרכי שתן או הרחבה של מע מאספת אין בעיה עם ממצא זה .

מנהל פורום הרטבת לילה