הרטבת לילה אצל בת 7 אשמח לעזרה

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

08/09/2017 | 12:01 | מאת: זואי

שלום, בתי כיום בת 7, טרם נגמלה מהרטבת לילה. אביה הרטיב עד גיל 13 וכמו כן אחי שהנו דודה. לפני כשנה וחצי התחלנו טיפול אצל ד"ר קושניר באמצעות הסרת החיתול + פעמון. לאחר שלושה ימים עם הרבה כביסות וללא שיפור, החזרנו את החיתול והמשכנו מספר ימים נוספים עם פעמון וחיתול. בתקופה זו היא לא התעוררה מהפעמון, גם לא מכך שהערנו אותה ועד שהייתה מגיעה לשרותים כבר לא נותר שתן. התייאשנו והפסקנו את הטיפול. עתה, לאחר שנה וחצי חזרנו לטיפול באמצעות הפעמון + חיתול. בשלושת הימים בהם יישמנו את השיטה שמנו לב לכך שהיא משתינה מדי לילה שתי פעמים. דבר נוסף שהבחנו בו הוא שהפעם נראה שהיא מתעוררת חלקית כאשר אנחנו מעירים אותה, עוצרת את השתן וממשיכה כאשר אנחנו לוקחים אותה לשרותים. שאלותי הן: 1. האם יש בדיקות שכדאי לעשות מבחינה רפואית על מנת להבין מדוע משתינה פעמיים מדי לילה. 2. האם כדאי לשלב שיטות טיפול נוספות יחד עם הטיפול בפעמון. 3. האם יש לך המלצות נוספות בנושא. תודה על הסבלנות לאורך השאלה, זואי.

רצוי לבצע הערכה תפקודית של שלפוחית מתן פעמונית יעזור בחלק מהמיקים בירור יאפשר אבחון מדוייק. בכבוד רב פרופ פומרנץ 097454684

מנהל פורום הרטבת לילה