כאבים ברגליים

דיון מתוך פורום  העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים

03/09/2014 | 10:37 | מאת: יפעת

שלום וברכה. אני בת 36 לאחר ארבעה הריונות. כרגע כפי הידוע מבדיקת שתן ביתית אינני בהריון. בהריון הקודם התוודתי לראשונה לכאבים עזים וימיומיים ברגליים. קניתי גרביים אלסטיות וזה עזר מאד. לאחר ההריון פסקו הכאבים כלא היו. בימים האחרונים אני חשה כאבים דומים ברגליים. היום אפילו קשה לי לעמוד וכואב לי גם בישיבה. אני כרגע באוקראינה ואין לי מושג מה לעשות. אני יכולה שוב לקנות גרביים. רק רציתי לדעת מה הסיבה שלפתע ככה כואבות לי הרגליים. זה כאב הדומה לכאב שהיה בהריון ולכן אני מאמינה שמדובר בכאבים בכלי הדם. אשמח לקבל תשובה מפורטת. תודה רבה רבה!!

דליות ורידים הן ביטוי חיצוני לפגיעה במסתמים שבורידים. המצב נגרם עקב תורשה והריונות. מצב זה מאפשר "נפילה" של הדם בורידים כלפי מטה, הצטברות דם ולחץ מקומי ברגליים. גורם לכבדות ועייפות, כאב, נפיחות וגרד. מחמיר בקייץ, מחמיר בסוף היום , בעמידה ממושכת ובימי המחזור. הטיפול הראשוני: הליכה מרובה, הנעת רגליים בעת עמידה או ישיבה ממושכת וגרב אלסטית. כמובן, ישנם גם טיפוליים מתקדמים כמו לייזר, גלי רדיו וכו'

מנהל פורום העלמת ורידים ברגלים, העלמת נימים